23 Nisan 2024, Salı Gazete Oksijen
Haber Giriş: 04.06.2021 06:00 | Son Güncelleme: 16.02.2022 15:15

"Kitaba erkeklerin tepkisi hakaret ve tehdit oldu"

Tüm dünyada gürültü koparan “I Hate Men”in Türkçesi yayımlandı. Yazar Pauline Harmange “Kitabı yalnızca bir avuç erkek okudu. İlk günden beri erkeklerin tepkilerinin çoğu hakaret, ölüm ve tecavüz tehditleri içeren siber saldırılar” diyor
"Kitaba erkeklerin tepkisi hakaret ve tehdit oldu"
Hülya Çelik
[email protected]Erkeklerden Nefret EdiyorumI Hate Men, 2019’da yazdığınız bir blog yazısının ardından ortaya çıktı. Bu yazı nasıl kitaba dönüştü? 

Kadınlara karşı savaş var

Cinsiyetçilikle savaşmaktan bitkin düşen kadınlara erkek nefretiyle özgürleşebileceklerini söylüyorsunuz. Savaş ilanı gibi…The Lesbian GeniusI Hate Men, ülkenizde çok tepki çekti ve özellikle erkeklerin itirazlarına maruz kaldı. Toplumsal cinsiyetten sorumlu bakanlık danışmanı olarak görev yapan Ralph Zurmély kitabı toplatma tehdidinde dahi bulundu. Kitap yayımlanmadan önce bu tepkileri öngörmüş müydünüz? Sizce erkekler neden bir kitabı toplatacak kadar korkuyorlar? 

Feminist görünen erkeklere dikkat, zarar verebilirler

Okuyucularınızdan -özellikle de erkeklerden- nasıl tepkiler aldınız?Erkeklerin feminist olamayacağını düşünen çoğunluğun içindesiniz ama bir yandan da meseleyi idrak etmiş, ayrıcalıklarının yıkılmasından rahatsız olmayan erkeklerin müttefikliğini kabul ediyorsunuz. 

“Sakin konuşunca duymadılar”

“Bakış açımı paylaşmasaydı zaten eşim olamazdı”

Feminist bir yazarın ‘bir erkekle evli olması’ çok konuşuldu. Eşinizin bu süreçteki yaklaşımı nasıldı? Peki bu kitap sizi dönüştürdü mü? Kitabı yazmadan önceki sizle, şimdiki siz arasında farklar var mı?

"Kızgınlık ve öfke iyidir"

Erkeklerden Nefret Ediyorum/ Pauline Harmange/ Çeviren: Neslihan Alagöz/ Mundi/ 104 Sayfa.