23 Nisan 2024, Salı Gazete Oksijen
Haber Giriş: 14.01.2021 22:36 | Son Güncelleme: 16.02.2022 15:14

Yeni çıkanlar

Yeni çıkanlar
Editör Editör

Enstitü Stephen King Çeviren: Doğanay Banu Pinter Altın Kitaplar Roman 616 Sayfa

Stephen King’in Türkiye’de merakla beklenen son romanı Enstitü raflarda… Minneapolis’in sakin banliyölerinden birinde yaşamakta olan Luke Ellis, bir gece yarısı evine giren davetsiz misafirler tarafından kaçırılır. Luke tıpkı kendisininkine benzeyen bir odada gözlerini açar. Dışarı çıktığında onun gibi özel yetenekleri yüzünden buraya getirilen birçok çocuğun odalarının sıralandığını görür. Çocukların tutulduğu bir hapishane, insafsız personelin acı dolu yuvasıdır burası!

Şöhret Dediğin:Ferdi Özbeğen Ali Rıza Türkar h2o Kitap,  Biyografi, 192 Sayfa

İçten bir saygınlık ve zarafet eşliğinde söylediği şarkıları, müziği icrası ve sahnesiyle insanların hoşça vakit geçirmelerine, eğlenmelerine, mutlu olmalarına adanmış bir ömürdür Ferdi Özbeğen. Verdiği halk konserleriyle kitlelerle buluşmuş, çoksatan plak ve kasetleriyle ülkede, bir dönemin kültür yaşamının baskın katmanı olmuştur. Gazeteci, müzik ve sahne sanatları organizatörü Ali Rıza Türker dostu Ferdi Özbeğen’in hayatını anlattığı kitabı Şöhret Dediğin ile ölümünün sekizinci yılında sanatçıya bir tür vefa borcu ödüyor.

O Pazartesi Eminönü: Gördüklerimiz Göremediklerimiz - 3 Mario Levi Everest Yayınları, Roman, 248 Sayfa

Türk edebiyatının usta ismi Mario Levi, yedi kitaplık İstanbul serisi Gördüklerimiz Göremediklerimiz’in üçüncü kitabı O Pazartesi’de okuru Eminönü’ne davet ediyor. Tarihî esnaf lokantalarından çarşılara, tatlıcılardan kahvecilere, balıkçılardan mezecilere, bugünün gözüyle artık biraz da ‘tuhaf’ kaçan kahramanlarıyla bir İstanbul yolculuğu bu… Bu romandaki fotoğraflar da bir çağ tanıklığı adına yazar tarafından çekilmiş.

Boğazın Dört Muhafızı Samet Altıntaş Timaş Yayınları, Araştırma/ Tarih,  192 Sayfa

Samet Altıntaş, Boğaz’ın Dört Muhafız’ı; Aziz Mahmud Hüdâyî, Beşiktaşlı Yahya Efendi, Yûşâ Aleyhisselam ve Telli Baba üzerinden bir İstanbul fotoğrafı çekiyor.

Meraklı Adamın On Günü Mehmet Eroğlu İletişim Yayıncılık, Roman, 260 Sayfa

Korona salgının zor günlerinde, maskeler karaborsaya düşmüş, halk korkuyla eve kapanmışken, Yansın Bu Dünya mahlaslı TikTok fenomeni genç bir kadın gizemli bir şekilde ortadan kaybolur. Mehmet Eroğlu, nevi şahsına münhasır kahramanlarını, nefes kesen yeni bir serüven için buluşturuyor.

Seneler Annie Ernaux Çeviren: Siren İdemer Can Yayınları, Roman, 232 Sayfa

Seneler, çeşitli imgeler, fotoğraflar, dönemin gazete haberleri, popüler şarkıları, filmleri, reklamları, sloganları, siyasi gelişmelerinden hareketle 1940’lardan 2000’li yıllara uzanan deneysel bir metin, bir tür toplumsal kronik. En mahrem anılarına, hayatındaki önemli dönemeçlere kendi kuşağının hikâyesini de dahil edip tarihin kaydını tutan Ernaux, anlatının merkezine kendini koymaktan bilhassa kaçınıp bireysel tarihiyle kolektif tarihi bir araya getiriyor.