28 Mart 2024, Perşembe
Haber Giriş: 16.04.2021 06:00 | Son Güncelleme: 16.02.2022 15:15

İstanbul Fashion Week kapılarını dijitalde açtı

Pandemi döneminde çevrimiçi olarak düzenlenen moda haftalarına İstanbul Fashion Week de katıldı. Üç günlük takvimin tamamı, dijital platformlardan yayınlanıyor
İstanbul Fashion Week kapılarını dijitalde açtı

İstanbul Fashion Week bu yıl misafirlerini çevrimiçi olarak ağırlıyor. Doğuyla batı arasında bir köprü konumunda bulunan İstanbul’un evrensel ve birleştirici yüzünden ilham alan etkinlik, film formatında dijital platformlarda boy gösteriyor. Etkinliğin ilk gününde podyum, İstanbul Moda Akademisi tasarımcılarından oluşan ‘New Gen by İMA’ defilesiyle açıldı. Defilede Aycan Hakalmaz, Avishan Daneshfar, Beyza Eyüboğlu, Essin Barış, Ezgi Yıldırım’a ait koleksiyonlar tanıtıldı. 

Modaya tarz getiren tasarımlar

Mehmet Emiroğlu, ilhamını ‘dair’ edatından alan koleksiyonunu sahneye taşırken, Ceren Ocak ise özgür ve stiline güvenen kadınların tarzını öne çıkardı. Koleksiyonunda yerel değerlere atıfta bulunan Niyazi Erdoğan ise  Baştayyareci Vecihi Hürkuş’tan ilham aldığı koleksiyonu modaseverlerin beğenisine sundu. Nedret & Yasemin Taciroğlu tarafından hazırlanan Nedo by Nedret Taciroğlu DEMI-COUTURE koleksiyonu, Art Nouveau akımının çizgilerinin günümüze uyarlandığı modern parçaları tanıtırken, TAGG markasının kurucusu Gökay Gündoğdu sokak modasına yeni bir soluk getirdi. DİCE KAYEK koleksiyonunun filmine ise Candan Erçetin, Burak Hakkı, Rafael Cemo Çetin, Yaz Yüceil, Ahu Yağtu, Hatice Aslan ve Selma Ergeç gibi ünlü isimler eşlik etti.  İstanbul Fashion Week’in ikinci gününde NEJ, Meltem Özbek, Tuba Ergin, Çiğdem Akın, Redbeard, Nihan Peker ve Sudi Etuz gibi isimlerin tasarımları podyumda boy gösterdi. Türk tasarımcıları dünyaya tanıtan etkinlik, bugünkü defilelerle son buluyor. İstanbul Fashion Week’in tüm takvimi www.fashionweek.istanbul adresinden izlenebiliyor.
Niyazi Erdoğan tasarımı
Niyazi Erdoğan tasarımı