20 Nisan 2024, Cumartesi
19.03.2021 06:00

Moda haftalarından güzellik notları

Sonbahar defilelerinde vitrine çıkan yaratıcı saç ve makyaj ilhamlarını uygulamak için beklemeye gerek yok. Moda dünyasının pandemi sonrası hayalleri kuran sunumlarından, favori görünümlerimi seçtim
 
Coperni
Coperni

Coperni 

Maskelerden dolayı dudak yerine göz makyajına ağırlık verdiğim bugünlerde, bir süredir aradığım deneysel fikri Coperni’de buldum. Sébastien ve Arnaud Vaillant’ın yalın fakat sürprizli tasarımlarını yansıtan görünümün yaratıcısı,  makyaj sanatçısı Fara Homidi. Aynısını yapmak için gerekenler, kırtasiyelerde bile bulunabilen parlak taşlar ve Duo Takma Kirpik yapıştırıcısı. Cildin geri kalanını ve hatta kirpikleri de defilede olduğu gibi yalın bırakmak iyi bir fikir. 

Dries van Noten

Antwerp’te Casper Sejersen’in çektiği defile filminin makyajları, gece sonunda hafif dağılan rujlara ithaf edildi. Makyaj sanatçısı Inge Grognard mercan-kiremit arası tonları seçti. Rujun bulaşıp bulaşmayacağını dert etmeyeceğimiz günlerin rahatlığını hissettiren görünüm, kırmızı dudakların yapılı olmayan saçlar ve sade gözlerle ne kadar yakıştığının kanıtı. 

Versace
Versace

Versace

Genellikle defilelerinde koyu renk göz makyajından şaşmayan Versace’de optimist ve mutlu renkler şaşırttı. Ünlü makyaj sanatçısı Pat McGrath, kuyruklu ve canlı göz makyajı için fuşya ve cam göbeği renklerini seçti. Göz pınarlarından başlayıp neredeyse şakaklara uzanan bu makyajı denerken, önce çerçevesini çizip sonra içini renklendirmek pratik bir fikir. Saç tasarımcısı Guido Palau’nun dümdüz, parlak saç üstü bandana yapılmış eşarp görünümü ise moodboard’umda yerini aldı. 

Balmain

Saç tasarımcısı Sam McKnight’ın “havadan hafif” olarak tasvir ettiği, sade at kuyrukları. Makyaj sanatçısı Isamaya Ffrench’in oksijenle sararttığı kaşlar, tam kirpik dibine oturmayan siyah eyeliner ve alt kirpik diplerindeki hafif teatral görünümlü çizgiler. Balmain defilesinde bu öğeler bir araya geldiğinde ortaya çıkan görünümün tazeliği ilham verici. 

Christian Dior
Christian Dior

Christian Dior

Smokey eye olarak da bilinen buğulu makyajlarını çok gördük, yaptık; fakat yarım kalmış buğulu gözleri hiç denediniz mi? Makyaj sanatçısı Peter Philips’in tamamlanmamış siyah göz makyajının, kendi ağzından tam tarifi şöyle: “Tüm gözü siyah göz kalemi ile (Diorshow 24H Stylo Matte Black) çerçeveleyerek başladım. Daha sonra siyah farı (Mono Couleur Couture 098 Black Bow Matte) gözün iç ve dış köşelerine yoğun olarak uyguladım. Sonra, gözün ortasında doğal bir boşluk bırakacak şekilde farı dağıttım.” Görümümün son dokunuşu ise maskara yerine kaş jeli. 

Prabal Gurung

Evanie Frausto’nun yarattığı güçlü örgüler, bu dönemde kontrolsüzce uzayan saçlar ile denemek için iyi bir fikir. Islak saçlara nemlendirici sprey sıkıp, fön çeken Frausto, saçları yüksekte bir at kuyruğu yaptı. Basit, üçlü örgüyü tamamladıktan sonra ise bir spreyle sabitledi ve yağ ile parlamasını sağladı.

Bora Aksu
Bora Aksu

Bora Aksu

Makyaj sanatçısı Janeen Witherspoon’un göz altlarını concealer ile kapamak yerine, neşeli bir fikri var: Preslenmiş, gerçek çiçekler. Sunumda çiçekli göz altları, nemli ve sağlıklı gözüken cilt, taranmış kaşlar ve Daniel Martin’in ortadan iki yanda başlayıp arkadan birleşen örgüleri tatlı bir takım oluşturuyor. 

Courrèges  

Markanın dna’sını oluşturan 60’lar uzay çağı stili ile 90’lar rahat tavrı ile karışımı, makyaja da yansıdı. 60’ların abartılı eyeliner görünümü, sade bir ten makyajı, renksiz dudaklar ve yataktan kalkmış gibi gözüken saçlarla hafifletildi.