25 Nisan 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 19.02.2021 06:00 | Son Güncelleme: 16.02.2022 15:14

Pırlanta yüzükler salgında büyüdü

Covid dönemindeki düğünlerde daha küçük pastalar, daha ucuz gelinlikler göze çarparken, tek taş yüzükler ve çiçek buketleri ise büyüyor
Pırlanta yüzükler salgında büyüdü

Salgın 73 milyar dolarlık düğün endüstrisini sarsıyor. Washington Post Gazetesi’nin haberine göre, çiftlerin yüzde 80’i, geçen yıl düğünlerini 1 yıl ertelerken, nişan ya da nikahlarını online törenlerle kıyanların sayısı da arttı. ABD’de geleneksel düğün yemekleri davetli listesi 200 kişiden 20’ye düşerken, açık büfeler ve kat kat pastaların yerini daha mütevazı şarküteri tabakları, özenle seçilmiş makaronlar aldı. Düğün salonlarına para vermek yerine, çiftler evde DJ veya gelemeyenler için canlı yayın araçlarına daha çok para ayırdı. Youtube ve Zoom yayınlarına talep ise yüzde 50 arttı.  Gelinliğin online ortamda, yakın arkadaşlarca beraber seçilip ‘Like’ edildiği yerleştirilmiş gerçeklik (AR) teknolojili virtual butikler de rağbet görüyor. Konuklar ve ihtişam azalınca gelinlikler de bundan etkilendi. Daha sade, kuyruksuz, düz, kısa modeller tercih edilir oldu. ABD’de gelinlik fiyatları 190 dolara kadar indi. 

Yüzükler 2.5 karat oldu

En çok kazanç ise mücevher tarafında. De Beers’in son çeyrek rakamları önceki yıla göre, yüzde 12 arttı. ABD’de tipik bir tek taş yüzük pandemi öncesine kadar 1 karatlık alınırken, pandemi döneminde yüzükler 2.5 karatlık taşlardan (6-9 bin dolar) seçilmeye başlandı. Çiftler, düğün törenlerinden kestikleri bütçeyi, yüzüğe, daha büyük çiçek buketlerine ve tabii ki, balayı tatil paketlerine yatırmaya başladı.