06 Haziran 2026, Cumartesi
Gece Modu Gece Modu Gündüz Modu Gündüz Modu
Haber Giriş: 07.04.2026 17:13 | Son Güncelleme: 07.04.2026 17:32

İngiltere'de hükümet Kanye West'in ülkeye girişine izin vermedi: Wireless Festival iptal edildi

İngiltere'de düzenlenmesi planlanan Wireless Festival, hükümetin festival ana sanatçısı Kanye West'e ülkeye giriş izni vermemesinden sonra iptal edildi
İngiltere'de hükümet Kanye West'in ülkeye girişine izin vermedi: Wireless Festival iptal edildi
A+ Yazı Boyutunu Büyüt A- Yazı Boyutunu Küçült

İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenmesi planlanan Wireless Festival, hükümetin festival ana sanatçısı Kanye West'in ülkeye giriş yapmasına müsaade etmemesinin ardından iptal edildi.

Hükümet, West'in planlanan performansına yönelik tepkiler üzerine sanatçıya seyahat izni vermeyi reddetti. Wireless Festival konuya ilişkin yaptığı açıklamada "İçişleri Bakanlığı, YE'nin elektronik vizesini geri çekerek ülkeye girişini engelledi. Sonuç olarak, Wireless Festival iptal edildi ve tüm bilet sahiplerine para iadesi yapılacak" dedi.

Açıklamada "Her festivalde olduğu gibi, YE rezervasyonu öncesinde birden fazla paydaşa danışıldı ve o sırada herhangi bir endişe vurgulanmadı. Antisemitizm tüm biçimleriyle iğrençtir ve bu sorunların yarattığı gerçek ve kişisel etkinin farkındayız. YE'nin bugün söylediği gibi, sözlerin tek başına yeterli olmadığını kabul ediyor ve buna rağmen hala İngiltere'deki Yahudi cemaatiyle bir sohbet başlatma fırsatının kendisine verilmesini umuyor" ifadelerine yer verildi.

"Varlığı kamu yararına uygun değil"

İçişleri Bakanlığı BBC'ye West'in pazartesi günü elektronik vize aracılığıyla İngiltere'ye seyahat etmek için başvuruda bulunduğunu söyledi. Ancak West'in başvurusu kabul edilmedi ve izin verilmemesinin gerekçesinin kendisinin varlığının kamu yararına uygun olmayacağı olduğu belirtildi.

İngiltere Başbakanı Keir Starmer da konuya ilişkin X hesabında açıklama yayınladı. Starmer, "Kanye West, Wireless festivalinin ana sahnesine asla davet edilmemeliydi" diye yazdı.

Starmer, daha önce de West'in Wireless Festivali'nde sahne almasına dair "derinden endişe" duyduğunu dile getirmişti.

West ise bugün yaptığı açıklamada İngiltere'deki Yahudi topluluğu üyeleriyle görüşmekten "minnettar olacağını" söylemiş; "Kelimelerim yetersiz. Değiştiğimi davranışlarımla göstermem gerekecek" demişti.

West, yılın başında kendisini Nazi ilan etmiş; Yahudi karşıtı yorumları nedeniyle daha önce yaptığı özrü geri çekmiş ve giyim sitesinde gamalı haçlı tişörtler satmıştı. Kasım 2025'te ise Haham Yoshiyahu Yosef Pinto'yla görüşmüş ve Yahudi karşıtı yorumları için özür dilemişti. West son olarak ocak ayında Wall Street Journal'da tam sayfa bir ilan yayınlayarak Yahudi karşıtı davranışlarından dolayı bir kez daha özür dilemiş; "Ben bir Nazi ya da antisemitist değilim" diye yazmış ve eylemlerinden pişmanlık duyduğunu söylemişti.

West'in mart ayında yayınladığı albümü Bully'den üç şarkı İngiltere'nin en iyi 100 single listesinde yer alıyor.

Kaynak: Gazete Oksijen