29 Mart 2024, Cuma
Haber Giriş: 23.06.2022 21:34 | Son Güncelleme: 23.06.2022 21:51

Oksijen'den İstanbul rehberi: 24 Haziran Cuma günü için öneriler

Yazın en uzun günlerinin yaşanacağı bu hafta sonu, kendini dışarı atmak isteyenler için mekan ve kültür-sanat önerileri; evde kalmayı tercih edenlere ise podcast ve ekran seçkisi...
Oksijen'den İstanbul rehberi: 24 Haziran Cuma günü için öneriler

Yağmur Akpınar'dan kültür-sanat önerileri

Can Ozan konseri 

Son zamanların yükselen isimlerinden Can Ozan, Cuma akşamı IF Performance Hall Beşiktaş sahnesinde olacak. Bugüne kadar 100’den fazla şarkı yayınlayan genç yetenek sevenlerine müzik dolu bir akşam yaşatacak. 

Türkçe pop partisi

Türkçe pop şarkılar eşliğinde 90’lara geri döneceğiniz parti Hep Yeni Kal sunar: Hey Gidi Günler için Cuma akşamı Babylon’u tercih edebilirsiniz. Sarp Dakni ve Berke Yavuz’un kabin başında olacağı gecede hit şarkılarından oluşan Türkçe pop seçkisiyle zaman tüneline girdiğinizi hissedeceksiniz! 

Artizan Dondurma atölyesi

Serinleten ve farklı tatlarıyla baş döndüren dondurmalara kim hayır diyebilir? Peki dondurma yapmayı öğrenmek ister miydiniz? Artizan Dondurma atölyesi tam size göre. MSA’da gerçekleşen atölyede hem geleneksel hem de modern metotlarla dondurma yapmayı öğreneceksiniz. 

Memet Özer'den mekan önerisi

Liman Lokantası - Galataport

Cuma akşam yemeği için çok özel bir adres. Nefis bir manzara eşliğinde Liman menüsünün geleneksel tatları. Kendinize bir hediye vermek isterseniz ideal. Patlıcanlı pilav ve cağ kebabı denemenizi tavsiye ederim.

Selim Karakaya'dan podcast önerileri

Sen-Ben-O

Pınar Öğünç, moderatörlüğünü üstlendiği bu seriyi “hayatlardan bir koleksiyon, seslerden bir albüm” olarak tanımlıyor. Bu yayında hayatın çeşitli alanlarından, aslında hayatımıza dokunan ama çoğunlukla fark etmediğimiz isimlerin hikayelerini dinliyoruz. Bir valenin ya da bir figüranın anlattıkları kimimize sıradan gelecek ama kimimiz için de hiç beklemediğimiz kadar etkileyici gerçek hikayeler olacak.

Nereden dinlerim?

SpotifyApple

Levo’nun Tavernası

Yeni nesil müzisyenlerin konuk olduğu ve sevdikleri eski bir şarkıcıyı Levent Sevi ile birlikte hazırladıkları şarkı listeleri eşliğinde konuştukları özel bir yayın. 10 bölümlük arşiv, o isimlerin şimdiki konumlarına bakarak dinlendiğinde keyifli bir yolculuk hikayesine dönüşüyor.

Nereden dinlerim?

SpotifyApple

Ekran önerisi

Örümcek Adam serisi (Disney+)

Disney+ 24 Haziran'da, Venom ve Örümcek Adam filmleri; Örümcek-Adam (2002), Örümcek-Adam 2 (2004), Örümcek-Adam 3 (2007), İnanılmaz Örümcek-Adam (2012), İnanılmaz Örümcek-Adam 2 (2014),  Örümcek-Adam: Eve dönüş (2017), Örümcek-Adam: Örümcek Evreninde (2018) ve Venom: Zehirli Öfke (2018) filmlerini izleyicileriyle buluşturuyor.

2002’de her şey şöyle başlamıştı: Sıradan bir genç olan Peter Parker, yanlışlıkla radyoaktif bir örümcek tarafından ısırıldıktan sonra olağanüstü bir süper kahramana dönüşür. Sevgili amcası bir soygun sırasında vahşice öldürüldüğünde, Peter yeni güçlerini amcasının ölümünün intikamını almak için kullanmaya yemin eder. Kendini Örümcek-Adam olarak kabul ederek, sokakları suçtan temizlemeye koyulur ve kötü niyetli süper kötü Yeşil Cin ile çatışmaya girer.