18 Nisan 2024, Perşembe
Haber Giriş: 23.05.2022 20:26 | Son Güncelleme: 23.05.2022 22:19

Ağız sağlığında yeni dönem: Diş besleme

Biyoaktif mineraller ile dişleri besleyen ve güçlendiren Nourish formülü, ağız sağlığı kategorisinde değişimin kapısını araladı...
Ağız sağlığında yeni dönem: Diş besleme

Hassasiyete karşı ilk diş macununu geliştiren Sensodyne, ağız ve diş sağlığına yatırımı desteklemek için dişleri besleyen ve güçlendiren Nourish serisini çıkardı. Ağız sağlığında diş besleme dönemini başlatan yeni Sensodyne Nourish, tüketicilere doğru ağız bakım rutini ile dişlerinin geleceğine yatırım yapmanın önemini vurguluyor.

Diş minesinin güçlenmesine yardımcı oluyor

Nourish, içeriğindeki biyoaktif mineraller ile ağızdaki mineral yoğunluğunu artırarak diş minesinin güçlenmesine ve dişin mineral kaybının azalmasına yardımcı oluyor. Biyoaktif mekanizma sayesinde dişleri besleyerek güçlendiriyor. Besleyici özelliği ile ağız florasının doğal dengesini korumaya yardımcı oluyor.

Biyoaktif minerallerin önemi

Diş beslemenin önemine dikkat çeken diş hekimi Sibel Özdemir Özkan "Biyoaktif minerallerin genel sağlığımıza büyük katkıları olduğunu biliyoruz. Biyoaktif mineraller ile beslenen ve güçlenen dişler de ağız sağlığı için önemli bir yatırımdır" dedi.

GSK Tüketici Sağlığı Pazarlama Direktörü Gülden Duykan Kankotan ise "2021 IPSOS Hane Penetrasyonu Araştırması sonuçlarına baktığımızda, bir yılda kişi başına 4 tüp diş macunu tüketildiğini görüyoruz. Diş fırçası kullanımında ise bu rakam çok daha düşük. Diş fırçası satın alımı sadece %59 oranında seyrediyor. Bu verilerden yola çıkarak, Nourish serisi ile ağız sağlığı kategorisine yeni bir kavram getiriyoruz ve Diş Besleme'nin sadece ağız sağlığına değil genel iyi olma haline ve dişlerimizin geleceğine etkilerini anlatmak istiyoruz" diye konuştu.

Sürdürülebilirlik hedefi

Sensodyne Nourish ambalajı, kapağı ve tüpü %100 geri dönüştürülebilir şekilde üretildi. Sürdürülebilir ambalaj, üretim ve geri dönüştürülebilir malzemelerle daha bilinçli bir üretim ve tüketim mesajı veriyor.