28 Mart 2024, Perşembe
Haber Giriş: 18.03.2022 14:16 | Son Güncelleme: 18.03.2022 14:49

Oksijen'den İstanbul rehberi: 19 Mart Cumartesi için öneriler

İstanbul'da kar yağışı nedeniyle yapılan tüm uyarılara rağmen dışarı çıkmayı planlayanlara tiyatro ve mekan, riskten uzak durmayı tercih edenlere ise evde konser, ekran ve podcast önerileri...
Oksijen'den İstanbul rehberi: 19 Mart Cumartesi için öneriler

Tiyatro ve konser (Öneren: Yağmur Akpınar)

Borusan Müzik Evi İnternet Konserleri

Cumartesi akşamını evde geçirenler, Borusan Müzik Evi’nin internet üzerinden gerçekleştirdiği Brom konseriyle evde olduklarını unutacaklar. Saat 20.00’de borusansanat.tv’de ilk defa konser verecek olan grup, Rus avangart caz/doğaçlama sahnesinin yeni kuşak isimleri arasında. İki hafta boyunca yayında olacak olan konseri ilk deneyimleyenlerden biri olabilirsiniz.

Gomidas

Şehrin farklı sahnelerinde gerçekleşen oyunlardan biri olan Gomidas, önemli bir besteci, bir müzikolog ve aynı zamanda Ermeni asıllı bir rahibin hayat hikayesini anlatıyor. Bir kilisede gerçekleşen oyuna 40 kişilik Lusavoriç Korosu eşlik ediyor. Fehmi Karaarslan’ın hayat verdiği rahibin hikayesi, tek kişilik bir performanstan çok daha fazlası. Hikayesi ve sıra dışı anlatım tarzıyla deneyimlenmesi gereken oyun 20.30’da başlıyor.

Mekan (Öneren: Memet Özer)

Foxy Nişantaşı

Sevgili Maksut Aşkar ve Levon Bağış’ın Karaköy’ de açıp çok sevildikten sonra, ikinci şubelerini açtıkları mekan. Nefis meze çeşitleri, tamamen yerli üreticilerden oluşan zengin şarap kavı ile kesinlikle uzun bir öğle yemeği için tavsiye edebilirim. Ayrıca ülkemizin başarılı şeflerinin imza tabaklarını da deneyin derim.

Topaz

Gümüşsuyu yokuşunun hemen başında. Belki de İstanbul’ un en güzel manzaraları restaurantlarından biri. Yemek sonrası eğlenceye devam etmeniz de mümkün. Mutfakta bulunan Mahmut Cansever, özellikle deniz mahsullerinde gerçek bir uzman. Güzel bir cumartesi gecesi için ideal bir mekan.

Dizi

Top Boy (Netflix)

Yeraltında ikinci sezon

Netflix, iki eski uyuşturucu satıcısının, Londra sokaklarına dönüp tekrar güçlenmeye çalışmasının hikayesini anlatan Top Boy’un yeni sezonunu nihayet yayına aldı. Britanya yapımı dizinin ilk sezonu gerek dil gerekse de görsel olarak oldukça sert olmasıyla dikkat çekmiş, gerçekçiliğiyle de kült klasik The Wire ile karşılaştırılmıştı. O halde buyurun Britanya’nın Gomorra’sına.

Podcast (Öneren: Selim Karakaya)

Bibliyoterapi

Aslı Perker’in Gazete Oksijen’deki köşesinden ilhamla hazırlanan bu yayında ona Tuna Kiremitçi eşlik ediyor. Ana konuları, ruhuna deva arayanlara özel öneriler ve iyi gelecek kitaplar. Ama sadece kitapların konuşulduğu bir yayın demek haksızlık olur, Aslı ve Tuna’nın sohbetin kontrolden çıktığı yerden asıl mevzuya geri dönmeleri her zaman çok kolay olamayabiliyor. Belki de bu yüzden dinlemek alışkanlık yaratıyor zaten.

Nereden Dinlerim?

Spotify, Apple, Google

Mutlu Kafa

Üç eski turizmci bir arada. Haliyle, doğal olarak esas konu turizm sektörü. Tabii ki üç kadının hayatının merkezindeki her şeyin konuşulduğunu da tahmin etmek güç değil. Yaza doğru yol alırken, zincir otellerden tur şirketlerine kadar turizm dünyasında sahne arkasının hikayelerini dinlemek ilginç gelebilir.

Nereden Dinlerim?

Spotify, Apple, Google