Beşiktaş, yaz transfer dönemindeki en kritik hedeflerinden birini sonuçlandırdı. Siyah-beyazlı yönetim, uzun süredir gündemde olan Emmanuel Agbadou’nun transferini resmen tamamladı.
Teknik direktör Sergen Yalçın’ın kadrosunda mutlaka görmek istediği Fildişi Sahilli savunmacı için Beşiktaş yönetimi, Wolverhampton ile bir ayı aşkın süredir temas halindeydi. Oyuncuyla anlaşma sağlanmasına rağmen İngiliz kulübünün bonservis bedelini sürekli yükseltmesi nedeniyle görüşmeler bir süre çıkmaza girmişti. Hatta transferin rafa kaldırıldığı bir dönem de yaşandı.
Wolverhampton’ın Premier Lig’den düşme ihtimalinin büyük ölçüde kesinleşmesi ve Agbadou’nun takımdan ayrılma isteğini net bir şekilde iletmesiyle süreç yeniden hız kazandı. Oyuncunun talebini dikkate alan İngiliz kulübü, Beşiktaş’la tekrar masaya oturdu ve taraflar anlaşmaya vardı.
17 Milyon Euro Bonservis, 4.5 Yıllık Sözleşme
Wolverhampton, Ocak 2025’te Fransa Ligue 1 ekiplerinden Reims’ten 20 milyon euro karşılığında kadrosuna kattığı 28 yaşındaki stoperi, Beşiktaş’a 17 milyon euro bedelle satmayı kabul etti.
Siyah-beyazlılar, Emmanuel Agbadou ile 4.5 yıllık sözleşme imzalayacak. Tecrübeli savunmacıya bu sezon için 1.5 milyon euro, sonraki dört sezonun her biri için ise 3’er milyon euro maaş ödenecek.
Kariyeri ve performansı
Futbola ülkesinde San Pedro takımında başlayan Agbadou, ardından Tunus’ta Monastir, Belçika’da Eupen ve Fransa’da Reims formalarını giydi. Başarılı performansının ardından Wolverhampton’a transfer olan 1.92 metre boyundaki stoper, Fildişi Sahili Milli Takımı’nda da görev yapıyor.
Bu sezon 17 resmi maçta forma giyen Agbadou, 2 asistlik katkı sağladı.
Emmanuel Agbadou, Orkun Kökçü’den sonra Beşiktaş tarihinin en pahalı ikinci transferi olarak kulüp tarihine geçecek.
Kaynak: Gazete Oksijen