19 Nisan 2024, Cuma
Haber Giriş: 13.05.2022 04:30 | Son Güncelleme: 14.05.2022 10:45

Brady televizyon tarihi rekorunu kırdı

NFL yıldızı Tom Brady ve model eşi Gisele Bündchen (Fotoğraf: Getty Images)
NFL yıldızı Tom Brady ve model eşi Gisele Bündchen (Fotoğraf: Getty Images)

Amerikan futbolunun gelmiş geçmiş en büyük sporcularından biri olarak kabul edilen Tom Brady sahadaki başarılarına bir de televizyon rekoru ekledi. 

NFL efsanesi Fox TV ile yorumculuk anlaşması imzaladı. Bazı kaynaklar farklı rakamlardan söz etse de ESPN ve New York Post gazetesi anlaşmanın 10 yıllığına 375 milyon dolar tutarında olduğunu yazdı. 

Halen Tampa Bay Buccaneers oyuncusu olan 45 yaşındaki Brady’nin ne zaman sahanın kenarına çekileceği meçhul. Brady anlaşmayla ilgili olarak bir tweet atarak çok heyecanlı olduğunu ancak henüz sahada takımıyla tamamlaması gereken çok iş olduğunu söyledi. Brady Fox’taki görevine kariyerini sonlandırdıktan sonra başlayacak. 

Celebrity Net Worth’a göre Brady’nin net varlığı 250 milyon dolar civarında. Brady ve Brezilyalı top model eşi Gisele Bündchen’in iki çocuğu var. Brady’nin aktrist ve model Bridget Moynahan ile de bir çocuğu var. 

2020 sezonunda Buccaneers’a katılan Brady, daha önce  New England Patriots ile kazandığı Super Bowl’a, yani NFL şampiyonluğuna bir yenisini ekleyerek kırılması güç bir rekora imza atmıştı. 

ABD’de yayıncılar arasında “quarterback” adıyla bilinen oyun kurucuları, ekiplerine katmak isteyen yayıncılar arasında büyük bir rekabet yaşanıyor. 

Sezon boyu her pazar toplam 13 NFL maçını yayınlayan Fox ve CBS arasında farklı şehirlerdeki karşılaşmaları yorumlayacak isimler konusunda büyük bir rekabet var. 

NFL’in geçtimiz yıl imzaladığı yeni uzun vadeli yayın anlaşmalarının değeri 100 milyar doları aşıyor. 

Geçtiğimiz yıl toplam 18 milyar dolar gelir elde eden NFL’in hedefi 2027’de 25 milyar dolara ulaşmak.