28 Mart 2024, Perşembe
Haber Giriş: 21.05.2022 22:02 | Son Güncelleme: 22.05.2022 00:01

Ergin Ataman: Bu şampiyonluk Türk halkına armağan olsun

Anadolu Efes Başantrenörü Ergin Ataman, takımının şampiyonluğu sonrası açıklamalarda bulundu. Ataman, "Bu şampiyonluk Türkiye'de kanını canını feda eden tüm Türk halkına armağan olsun" dedi
Ergin Ataman: Bu şampiyonluk Türk halkına armağan olsun

THY Euroleague Final Four'da Real Madrid'i 58-57 yenen Anadolu Efes, üst üste ikinci kez şampiyon oldu. Anadolu Efes Başantrenörü Ergin Ataman, takımının zaferi sonrası konuştu. 

"Bu takımla gurur duyuyorum." diyen Ataman, "Bu şampiyonluk Türkiye'de kanını canını feda eden tüm Türk halkına armağan olsun. En büyük biziz. Şampiyon olacağız dedik. Şampiyon olduk. İşte Türk adamı budur" dedi.

Ataman'dan Ukrayna mesajı

Kupa töreni sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Ataman Ukrayna'ya destek mesajı verdi. Ataman, "Şu anda Ukrayna'da yaşanan şey asla kabul edilemez. Ben Türkiye'de yaşıyorum, Türk insanıyla yaşıyorum. Biz hepimiz gerçekten çok büyük üzüntü duyuyoruz. Masum insanlar, çocuklar, yaşlılar hayatlarını kaybetti. Kayboldular, yaralandılar. 2022 yılındayız. Bu çağda yaşanan şey inanılacak gibi değil. Rusya'da çalışan arkadaşlarım var. Spor dünyasında da yaşanan şeyler kabul edilemez. Umarım bu konuyu en kısa zamanda çözüme kavuştururuz" ifadelerini kullandı.

"Milli takıma odaklandım"

Üçüncü şampiyonluk sorusuna cevap veren Ataman, "Daha çok vakit var, Euroleague'te üçüncü şampiyonluk için. Şu an özgüvenimi milli takıma odaklamış vaziyetteyim" dedi.