ATP 1000 serisi organizasyonunun finalini, 6-4 ve 7-6'lık skorlarla 2-0 kazanan 24 yaşındaki tenisçi, dünya klasmanında yeniden 1 numaraya yükseldi.
Kariyerinin beşinci ATP Masters 1000 şampiyonluğunu kazanan Sinner, final maçının kolay geçmediğini belirterek, "Son derece mutluyum, son birkaç ay muhteşemdi. Bu sonucu görmek beni inanılmaz mutlu ediyor" ifadelerini kullandı.
24 yaşındaki İtalyan’ın Paris’teki ilk şampiyonluğu, dünya 1 numarası konumundaki İspanyol Carlos Alcaraz’ın turnuvaya erken veda etmesiyle birleşince, Sinner’ın Pazartesi günü güncellenecek ATP sıralamasında yeniden zirveye yerleşmesini sağlayacak.
İtalyan tenisçi, geçen yıl haziran ayında ilk kez dünya 1 numarası olmuş ve bu unvanı 65 hafta boyunca korumuştu; ta ki eylülde ABD Açık finalinde Alcaraz’a kaybedene kadar.
Sinner için, sezonun başlarında Roland Garros’ta Alcaraz’a karşı beş setlik unutulmaz bir finali kaybettikten sonra, Paris’te yeniden zirveye çıkmak çok daha anlamlı olacak.
Pazar günkü galibiyet, ayrıca geçen ekim ayında Şanghay’dan bu yana ilk Masters 1000 seviyesindeki zaferi oldu.
Kanadalı dokuz numaralı seribaşı Auger-Aliassime için ise, Paris’te finalde kaybetmek, ay sonunda düzenlenecek ATP Finalleri’ne katılımını garantileme şansını erteledi.
Yine de Auger-Aliassime, finale yükselerek İtalyan Lorenzo Musetti’yi geçip sezon sonu Torino biletine en yakın isim konumuna geldi.
Bu sezon dördüncü şampiyonluğunu kaçırmasına rağmen 25 yaşındaki Kanadalı raket, 2025’te yeniden formunu bularak dünya sıralamasında ilk 10’daki yerini sağlamlaştırdı.
Güçlü vuruşlar
Cumartesi günü üçüncü seribaşı Alexander Zverev’i yarı finalde sadece bir oyun vererek geçen Sinner, finale aynı etkileyici formuyla çıktı ve ilk oyunda Auger-Aliassime’in servisini kırarak üstünlüğü ele geçirdi.
Kanadalı raket, ikinci seribaşının taban çizgisi üzerindeki sert vuruşlarına karşı pes etmedi ve ilk seti Sinner’ın servisiyle kapatmaya zorladı. Sinner ise alışıldığı üzere soğukkanlı bir şekilde seti bitirdi.
Maçın başında Sinner’ın elde ettiği o tek kırma puanı (break point), mükemmel servis oyunlarıyla geçen ilk setin kaderini belirleyen tek fırsat oldu.
Sinner ikinci sette de hemen baskıyı artırarak iki kırma puanı yakaladı ancak Auger-Aliassime bu anlarda güçlü bir ilk servisle durumu kurtardı.
İki oyuncu da topa temiz vuruşlar yaparken, kazandıkları puan sayısı giderek artıyordu.
Yedinci oyunda Sinner üç kırma puanı yakaladı fakat Auger-Aliassime direnç gösterdi ve güçlü zeminsel vuruşlarla ayakta kaldı.