Teknik direktör Fatih Tekke, Trabzonspor'da 539 gün görevde kaldı. Trendyol Süper Lig'de Amed Sportif Faaliyetler deplasmanında alınan yenilginin ardından yolların ayrıldığı Fatih Tekke, bordo-mavili takım ile 11 Mart 2025'te 4,5 yıllık sözleşme imzalamasının ardından 48 lig maçına çıktı. Karadeniz ekibi, Tekke yönetiminde 26 galibiyet, 14 beraberlik, 8 mağlubiyet alırken 1,91 puan ortalaması elde etti.
Ligde 2024-25 sezonunun 27. haftasındaki Atakaş Hatayspor yenilgisinin ardından 32 puanla 11. sırada yer alan bordo-mavili takım, teknik direktör Şenol Güneş'in ardından göreve gelen Fatih Tekke ile çıkışa geçti.
Karadeniz ekibi, 48 yaşındaki çalıştırıcı yönetiminde 2024-25 sezonunda ligde çıktığı 11 karşılaşmada 5 galibiyet, 4 beraberlik, 2 mağlubiyet sonucunda 19 puan elde ederek ligi 51 puanla 7. tamamladı.
Geçen sezon 34 hafta sonunda 20 galibiyet, 9 beraberlik, 5 mağlubiyet yaşayan bordo-mavililer, sezonu şampiyon Galatasaray'ın 8, ikinci sıradaki Fenerbahçe'nin ise 5 puan gerisinde üçüncü bitirdi.
Ligin 28. haftasında 67 puanlı lider Galatasaray'ı mağlup ederek aradaki puan farkını 4'e indiren, ikinci sıradaki Fenerbahçe ile aynı puanda 3. sırada yer alan Karadeniz ekibi, daha sonra zirveden uzaklaşmasına karşın uzun süre şampiyonluk yarışının içinde yer alarak Avrupa Kupaları'na katılma hakkı elde etti.
Trabzonspor, bu sezon ise Fatih Tekke yönetiminde 3 lig maçında 1 galibiyet, 1 mağlubiyet, 1 beraberlik aldı. UEFA Avrupa Ligi play-off turunda ise Macaristan'ın Ferencvaro takımına 1-0 ve 4-0'lık mağlubiyetlerle elendi.
1,91 puan ortalaması
Trabzonspor, teknik direktör Fatih Tekke yönetiminde çıktığı 48 lig maçında 1,91 puan ortalaması elde etti.
Mart 2023'te göreve gelen Ertuğrul Doğan'ın başkanlığı döneminde görev alan Abdullah Avcı 1,8, Şenol Güneş 1,3, Nenad Bjelica 1,5, Orhan Ak 1,5 ve İhsan Derelioğlu 0,66 puan ortalaması elde etmişti.
18 aylık sürede kupa başarısı
Trabzonspor, Fatih Tekke ile ikinci sezonundaki ikinci kupa finalinde TÜMOSAN Konyaspor'u 2-1 yenerek bu kez mutlu sona ulaştı.
Bordo-mavili takımda ilk teknik direktörlük deneyimini yaşayan Fatih Tekke, 11 Mart 2025'teki imza töreninin ardından 18 aylık sürede ilk kupasını elde etti.
Karadeniz temsilcisi, Fatih Tekke yönetiminde 5 sezonluk Ziraat Türkiye Kupası hasretine geçen sezon TÜMOSAN Konyaspor karşısında son verdi. Fatih Tekke yönetimindeki Karadeniz ekibi, 2024-25 sezonunda kupada Gaziantep'teki final mücadelesinde Galatasaray'a 3-0 mağlup olmuştu.
Sezona kötü başladı
Trabzonspor, bu sezona arzu ettiği başlangıcı yapamadı. Bordo-mavililer, Süper Lig ve Avrupa'da bu sezon oynadığı ilk 5 resmi maçta sadece 1 galibiyet aldı. 1 maçtan beraberlikle ayrılan Karadeniz ekibi, 3 karşılaşmayı ise kaybetti.
Trabzonspor, ligin ilk haftasında Kasımpaşa deplasmanından 1-1'lik beraberlikle döndükten sonra sahasında Başakşehir'i 2-1'lik sonuçla geçti, Amed Sportif Faaliyetler'e ise 2-1 kaybetti.
Karadeniz ekibi, UEFA Avrupa Ligi play-off turunda ise sahasında 1-0 mağlup olduğu Macaristan'ın Ferencvaros takımına deplasmanda 4-0 gibi farklı sonuçla kaybederek elendi. Söz konusu maçlarda 4 gol atan Trabzonspor, kalesinde ise 9 gol gördü. Bu sezon 5 resmi karşılaşmada 3 mağlubiyet alan Trabzonspor, geçen sezon ise toplamda 43 karşılaşmada 7 mağlubiyet yaşamıştı.
Geçen sezonki başarılı başlangıcı tekrarlayamadı
Geçen sezon ligin ilk 3 haftasında galip gelerek 9 puan elde eden Karadeniz ekibi, bu sezon ise aynı dönemde 4 puan toplayabildi. Galatasaray ve Beşiktaş'ın ardından geçen sezon averajla 3. haftayı 3. sırada kapatan bordo-mavililer, bu sezon ilk 3 hafta sonunda 11. sırada kendine yer buldu.
Deplasman başarısının uzağında başladı
Geçen sezon Süper Lig'de deplasmanda en fazla puan toplayan takım olan Trabzonspor, bu sezon ilk 2 dış saha maçını kazanamadı. Bordo-mavililer, geçen sezon ligde 17 deplasmanda 11 galibiyet, 3 beraberlik, 3 mağlubiyet ile 36 puan toplayarak en başarılı takım olurken bu sezon 2 dış saha maçında 1 beraberlik, 1 yenilgi ile 1 puan hanesine yazdırabildi.
"Hoca için hiç iyi bir şey değil, tamamen kovulmalık bir kadro"
Fatih Tekke, Trendyol Süper Lig'in 2. haftasında Trabzonspor'un sahasında İstanbul Başakşehir'i 2-1 mağlup ettiği mücadelenin ardından yaptığı açıklamada, takımdaki yıldız oyuncu sayısının arttığını vurgulayarak, "Bakın, bugün yine bir yıldız oyuncu gelecek bize büyük ihtimalle. Öyle gözüküyor değil mi? İki-üç tane bayağı yıldızımız var. Bunları almak aslında bir risk. Çok büyük risk. Hoca için hiç iyi bir şey değil, tamamen kovulmalık bir kadro. Başkana da bunu söyledim. Doğrusu bu, ben size gerçekleri konuşuyorum" demişti.
Bordo-mavili takımın UEFA Avrupa Ligi play-off turunda Ferencvaros'a 4-0 yenildiği maçın ardından istifa eden Tekke, "Şu an itibarıyla 18 aylık görevimden istifa ediyorum. Bu cezayı kendime vermek biraz hakkım olsun. Çünkü bazı maçlar vardır, insanı çok yaralar. O maçlardan bir tanesini yaşadık. Nasibin ötesinde yer yok. Çok onur duyduğum görevden maalesef... Çok değerli işler yaptık ama maalesef şu an itibarıyla istifa ettiğimi söylemek istiyorum" ifadelerini kullanmıştı.
Yönetim kurulu istifayı kabul etmemiş, Tekke de mağlubiyetin ardından maç sonunda yaşadığı duygusal yoğunluk içerisinde tamamen kendi inisiyatifiyle bir karar aldığını belirterek, "Şimdi dün akşamın üzerine bir çizgi çekip önümüze bakma zamanı. Birlikte mücadele etme, birlikte ayağa kalkma ve hep birlikte yaşayacağımız zaferlere kenetlenme zamanı" demişti.
Bordo-mavili takımın Trendyol Süper Lig'in 3. haftasında konuk olduğu Amed Sportif Faaliyetler'e 2-1 yenilmesinin ardından Trabzonspor Kulübü Başkan Yardımcısı Serkan Kılıç, Fatih Tekke ile karşılıklı anlaşılarak yolların ayrıldığını açıklamıştı.
Kaynak: AA
