15 Eylül 2026, Salı
Gece Modu Gece Modu Gündüz Modu Gündüz Modu
Haber Giriş: 03.09.2026 09:34 | Son Güncelleme: 12.09.2026 15:08

UEFA’dan Guendouzi ve Greenwood'a soruşturma

UEFA, Fenerbahçe’nin Lyon ile oynadığı Şampiyonlar Ligi play-off rövanşının ardından yaşanan olaylar nedeniyle Matteo Guendouzi, Mason Greenwood ve kulüp hakkında disiplin süreci başlattı
UEFA’dan Guendouzi ve Greenwood'a soruşturma

Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turu rövanşında Fransız ekibi Lyon ile oynanan karşılaşmanın ardından yaşanan olaylar sonucu UEFA tarafından Matteo Guendouzi, Mason Greenwood ve kulüp hakkında disiplin süreci başlatıldığını açıkladı.

Fenerbahçe'nin resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, UEFA nezdindeki süreçte futbolcuların ve Fenerbahçe’nin hak ve menfaatlerinin korunması amacıyla gerekli savunmaların yapılacağı belirtildi.

Açıklamada, “Sürece ilişkin gerekli bilgi, belge ve savunmalar UEFA'ya sunulacak olup, gelişmeler Kulübümüz tarafından titizlikle takip edilmektedir” denildi.

Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi play-off turunda Lyon deplasmanında oynadığı karşılaşmanın ardından iki takımın futbolcuları arasında gerginlik yaşanmıştı. Maçın sona ermesinin ardından başlayan olaylar, futbolcuların soyunma odasına yöneldiği sırada da devam etti.

Gerginlik tünelde de devam etti

Futbolcuların soyunma odası tüneline yöneldiği sırada da gerginlik devam etti. Guendouzi’nin Lyon taraftarlarıyla karşılıklı tartıştığı görüldü.

Bu sırada Lyon’dan bir yetkilinin Fenerbahçeli futbolculara yönelik müdahalede bulunduğu anlar da kameralara yansıdı. Güvenlik güçlerinin araya girmesiyle yaşanan gerginlik sona ererken Fenerbahçeli futbolcular soyunma odasına geçti.

UEFA’nın başlattığı disiplin sürecinde Guendouzi, Greenwood ve Fenerbahçe hakkında nasıl bir karar verileceği ise yapılacak incelemelerin ardından belli olacak.

Kaynak: Gazete Oksijen