19 Mart 2024, Salı
Haber Giriş: 04.06.2021 06:00 | Son Güncelleme: 17.09.2022 03:17

iPhone'un kontrolünü ele geçirin

iPhone'un kontrolünü ele geçirin

Artık iPhone üzerinde daha fazla kontrol sahibi olabilirsiniz; üstelik çok basit birkaç değişiklikle. İşte iPhone kullanıcılarına birkaç ipucu: 

1: Denetim Merkezi'ni özelleştirin

Bir parmak kaydırma ile ulaşılan, sık kullanılan işlev ve uygulamaların bulunduğu Denetim Merkezi, Apple'ın kullanıcılara tercih ettikleri düğmeleri  ekleme izni vermesiyle daha kullanışlı hale geldi. Bunun için Ayarlar'a girip Denetim Merkezi'ne dokunmanız ve istediğiniz uygulama veya işlevi işaretlemeniz yeterli.  

2: Telefonun arkasına da dokunun

iOS 14 veya sonraki bir sürümünü çalıştıran, iPhone 8 veya üstü bir telefonunuz varsa telefonun arkasına parmağınızla iki ya da üç kez dokunarak önceden atadığınız herhangi bir komutun gerçekleşmesini sağlayabilirsiniz. Back Tap, yani telefonun arkasına dokunma ayarı için yine Ayarlar'dan Erişilebilirlik/Dokunma'ya girmeniz, Back Tap'a dokunmanız gerekiyor. 

3: Tarayıcınızı seçin

iPhone'ununuz iOS 14 veya sonraki bir sürümünü çalıştırıyorsa, tıkladığınız linklerde istediğiniz tarayıcının kullanılmasını sağlayabilirsiniz. Üstelik bunun için Siri'ye mesela "Gmail ayarlarını aç" diyerek bile yapabilirsiniz. 

4: İstediğiniz Siri'yi seçin

iOS 14.5 ile Apple'ın sesli asistanı Siri farklı sesler içeriyor. Siri'nin ne zaman çalışacağını ve hangi sesi kullanacağını belirlemek için ana ekrandaki Ayarlar simgesini açın, Siri ve Ara'yı seçin ve seçimlerinizi yapın.