28 Mart 2024, Perşembe
Haber Giriş: 11.02.2022 16:19 | Son Güncelleme: 16.02.2022 15:19

Tinder'da kör randevu dönemi

Üyelerin profil fotoğrafı görmeden önce kısa süreliğine sohbet etmesi gerekecek
Tinder'da kör randevu dönemi

Popüler çöpçatanlık uygulamalarından biri olan Tinder, birbirlerinin profilini göremeden üyelerini eşleştiren yeni bir kör randevu (Blind date) özelliği getirdi. Dünya genelinde kullanıma sunulacak özellik, Z kuşağının yüzde 41'inin kör bir randevuya çıkacağını fakat bunu nasıl ayarlayacağını bilmediğini söylemesinin ardından 10 Şubat'ta başladı. Kör Randevu adlı özellik, Tinder'ın Keşfet bölümünde hizmete sunulacak ve sohbete odaklanarak ilk izlenimi fotoğraflardan ziyade sohbet üzerine kurmayı amaçlayacak. Tinder tercihlerinize göre sizi biriyle eşleştirecek ve ancak ikiniz de bir süre sohbet ettikten sonra eşleşmeye karar verirseniz profillerinizin tamamı gösterilecek. Tinder, üyelerin kaynaşma amaçlı bir dizi kısa soruyu cevaplayacağını ve ortak noktalara göre birbirleriyle eşleştirileceğini belirtti. Özellik, Tinder'ın Z kuşağının nostalji ve sahici bağlantılar aradığını söylemesiyle hayata geçirildi.

Yüzde 40'tan fazla eşleşme

Özelliğin erken test döneminde Tinder, profilleri görünür olan ve diğer Hızlı Muhabbet özelliklerini kullanan üyelere kıyasla kör randevu'yu kullanan üyelerin yüzde 40 daha fazla eşleşme aldığını tespit etti.

Peşin hükümler olmadan sohbet

Tinder'da Ürün İnovasyonundan Sorumlu Başkan Yardımcısı Kyle Miller "Fotoğraflardan varılabilecek peşin hükümler olmadan, birinin kişiliğinin sohbet üzerinden tanıtılmasına imkan sağlamanın gerçekten çok özel bir tarafı var. Yeni kör randevu deneyimi, etkileşime girmek ve bağlantılar kurmak için şaşırtıcı derecede eğlenceli ve şakalaşmaya dayalı bir yol sunuyor" dedi. Love is Blind'dan bir gün önce hayata geçti Tinder'ın yeni özelliği, Netflix'in popüler reality şovu Love is Blind'ın ekranlara dönmesinden bir gün önce çıktı. Realite şovunda insanlar kapalı bölmeler içinde başka kişilerle, yüzlerini hiç görmeden bağ kurarak ve nihayetinde, bu deneyimin sonunda onlara evlenme teklifi ederek zaman geçiriyor. Love is Blind'in birinci sezonundaki birkaç çift, iki yıldır hâlâ beraber. O halde, uzun dönemli bir partner bulmanın anahtarı kör randevu olabilir mi? Denemeye değer.