18 Nisan 2024, Perşembe
Haber Giriş: 27.11.2022 11:37 | Son Güncelleme: 27.11.2022 13:32

Twitter'ın yeni mavi, altın ve gri rozetleri bu hafta kullanıma sunulacak

Ücretli mavi tik uygulamasının taklit hesap patlamasına yol açmasının ardından askıya alınan mavi tik uygulaması bu hafta geri dönecek. Ancak Elon Musk, bu kez onaylanmış hesap uygulamasını üç farklı renkte sunuyor
Twitter'ın yeni mavi, altın ve gri rozetleri bu hafta kullanıma sunulacak

Twitter’ın sahibi Elon Musk’ın isteğiyle yeni onaylanmış hesap rozetleri bu haftada kullanılmaya başlanacak. Daha önce sadece mavi olan rozetler, kişisel hesaplar, devlet hesapları ve şirketler için üç farklı renkte olacak. 

Platformda taklit hesapların hızla artmasına neden olan aylık 7,99 dolarlık mavi tik uygulamasını bir süre geri çeken Musk, yeni doğrulama sisteminin bu gelecek hafta başlayacağını söyledi.  Musk, yeni sistemde doğrulanmış hesapların bireyler için mavi bir tik, hükümetler için gri tik ve şirketler için altın rengi tik taşıyacağını söyledi. Ancak yeni onay işaretlerinin herhangi biri için ücret alınıp alınmayacağını açıklamadı. Ayrıca, doğrulanmış tüm hesapların manuel olarak doğrulanacağını belirtti. 

Şu anda 400 binden fazla Twitter hesabında, onları gerçek bir kaynak olarak işaretleyen ve genellikle ünlüler, politikacılar, gazeteciler, devlet daireleri ve büyük şirketler gibi önde gelen hesaplara verilen mavi tikler var.

Musk, yeni mavi tikin ünlü olsun ya da olmasın tüm bireyler için olacağını ve bireylerin bir kuruluşa ait olduklarını doğrulayan ikincil bir küçük logoya sahip olabileceklerini söyledi. Önümüzdeki hafta daha detaylı açıklama yapacağını da ekledi.