19 Mart 2024, Salı
Haber Giriş: 15.10.2021 04:30 | Son Güncelleme: 16.02.2022 15:17

Ankara Caz Festivali 25’inci yılında

Ankara Caz Festivali 25’inci yılında

Bu sene 25’inci yılını kutlayacak olan Uluslararası Ankara Caz Festivali, 14-24 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek. Söyleşi ve konser programının neredeyse tamamı CerModern’de yer alan festivalden kaçırmamanız gereken beş etkinliği sizler için seçtik.

Kerem Görsev Trio, 16 Ekim, CerModern

Kerem Görsev
Kerem Görsev
Türkiye’nin en değerli caz piyanistlerinden biri Kerem Görsev. Ona bu gecede en az kendisi kadar yetkin olan iki değerli isim; kontrbasta Volkan Hürsever, davulda Ferit Odman eşlik edecek. Ankara’da, açık havada gerçekleşecek bu organizasyonda üçlü, Kerem Görsev’in bestelerini yorumlayacaklar.

Önder Focan Trio, 20 Ekim, CerModern

Neredeyse 40 yıla yaklaşan müzik kariyeriyle, Türk caz tarihinin en kıdemli isimlerinden biri Önder Focan. İstanbul’da Zühal Focan ile kurduğu caz kulübü Nardis dahi 20’nci yılını doldurmak üzere. Bu öncü caz gitaristini Ankara’da basta Ozan Musluoğlu ve davulda Burak Cihangirli ile birlikte izleyeceğiz.

Sibel Köse ft. Michiel Borstlap: Love Songs, 17 Ekim, CerModern

Ankaralı caz vokalisti Sibel Köse, Ankara Caz Festivali’nin kuruluşundan bu yana sevdiği isimlerden biri. Sanatçıya bu gecede Hollandalı piyanist Michiel Borstlap eşlik edecek. Herbie Hancock ve Pat Metheny gibi efsanevi isimlerle çalışan Borstlap, Sibel Köse ile kaydettikleri Love Songs albümünün ilk konserinde karşımızda olacak. 

Remo Anzovino ft. Gianni Fassetta, 21 Ekim, CerModern

45 yaşındaki İtalyan besteci, piyanist Remo Anzovino oldukça zengin bir kariyere sahip. Kişisel albümlerinin yanı sıra, Fritz Lang’in Metropolis’i dahil sayısız sessiz filme müzik yapan bestecinin, tiyatro eserleri için de üretimleri var. Onu CerModern’deki konserinde akordeon sanatçısı Gianni Fassetta ile birlikte izleyeceğiz.

Remi Panossian Trio, 22 Ekim, CerModern

Fransız besteci, piyanist Remi Panossian’a bu performansta kontrbasta Maxime Delporte, davulda Fred Petitprez eşlik edecek. Bugüne değin dünyanın prestijli caz festivallerinde ve kulüplerinde sayısız konser veren üçlüyü daha önce Ankara’nın yanı sıra İstanbul’da da izleme fırsatını yakalamıştık.