24 Nisan 2024, Çarşamba Gazete Oksijen
Haber Giriş: 29.01.2021 08:00 | Son Güncelleme: 16.02.2022 15:14

Benzer karanlıklar benzer aydınlıklar

Ceylan Ertem ve Çağrı Sertel cevaplıyor
Benzer karanlıklar benzer aydınlıklar

Piyanist Çağrı Sertel, çok yönlü projesi ‘multiverse’te aranjör ve prodüktör yönlerini öne çıkarıyor. Farklı müzisyenlerle ortaklık yaptığı projenin bu hafta çıkan teklisi “Devran”da Ceylan Ertem’le çalışıyor

Çağrı Sertel

Dinleyicileri “multiverse” evreninde neler bekliyor? Ses dizayn etmeyi her zaman çok sevdim. Multiverse şu ana kadar bu sesleri en zengin şekilde barındıran projelerimden biri oldu. Adına “multiverse” dedim çünkü farklı sanatçıların da dahil olmasını istiyordum. Değişkenliğe sahip ve müzikal paylaşımlara da açık bir proje bu. Dinleyiciyi sadece kendi dünyam değil müziği paylaştığım sanatçıların dokunuşları da bekliyor. “Devran”ın nasıl bir hikayesi var? Ceylan benim çok eski arkadaşım. Beraber uzun yıllar müzik yaptık. Bu müziklerin belli kısımlarını sosyal medyada ilk paylaştığımda “Ben bunlara söz yazarım” diyerek beni çok sevindirmişti. Ben de Ceylan’a dedim ki “Bu projedeki bir parçamda hep seni duyuyorum”. O parçaya müthiş bir dokunuş yaptı ve bana göre ortaya harika bir şey çıktı.

Ceylan Ertem

Çağrı Sertel’le yeni şarkınız “Devran” sizin için nasıl bir yerde duruyor? Çağrı’nın uzun yıllardır hayranıyım ve 15 yılı aşkın bir dostluğumuz var. İlk solo albümümde harika bir düzenlemesi vardır. Alanının en yetenekli besteci, aranjör ve piyanistlerinden biri bence. Yeni projesini uzaktan uzaktan dinliyorken bana bir parçasına dahil olup olamayacağımı sorunca çok mutlu oldum. Parçaya dahil olduğum bölümü bir saatte yazdım. Çağrı’nın kişisel hayatını ve iç dünyasını da bildiğim ve benzer karanlıklar, aydınlıklar, dertler, yaralar yaşadığım için sözler dökülüverdi. Farklı müzisyenlerle yaptığınız ortaklıklar size neler katıyor? Konforlu alanınızdan çıkmanızı, başka açıdan bakmanızı, size ait olmayan hikâyelere dair hayal kurmanızı, başka sularda yüzerken kendinizi de ortaya koymaya çalışmanızı sağlıyor. Çok büyük katkıları var bana göre.