29 Mart 2024, Cuma
Haber Giriş: 17.10.2021 14:46 | Son Güncelleme: 16.02.2022 15:17

Bodrum’da tam da “Jak Kohen”lik bir sergi

Bodrum’da tam da “Jak Kohen”lik bir sergi

Açık Radyo’nun sevilen ismi Jak Kohen anısına “Müzisyenler Fotoğraf SergisiBodrum’da açıldı. Oasis AVM’deki sergi 28 Ekim gününe kadar gezilebilecek. Bodrum Fotoğraf Sanatı Derneği (BODFAD), HALİKARNAS Bodrum Fotoğraf Sinema Amatörleri Derneği (BOFSAD) ile Heredot 3. Yaş Akademisi (H3A) Fotoğraf Grubu üyelerinin katkıları ile hazırlanan karma sergide 37 fotoğrafçıdan 37 kare bulunuyor.

Müzik-Fotoğraf-Motosiklet-Bodrum 

28 Nisan 1951 tarihinde İstanbul’da doğan Jak Kohen 1974’te Boğaziçi Üniversitesi’nin İş İdaresi bölümünden mezun oldu. Sonraki yıllarda özel sektörde üst düzey yöneticilik görevleri üstlendi. Emekli olduktan sonra, 2004 - 2010 yılları arasında Açık Radyo’nun Yayın Sorumlusu oldu. Açık Radyo’nun kurulduğu günden beri devam eden “Gitaresk” ve “Dünyanın Cazı”nın yanısıra birçok program hazırladı ve sundu. Sunduğu programlarda dinleyicilere müzik sevgisi ve bilgisi aşıladı. Radyoculuğun dışında,  müzik ortamlarının koleksiyonculuğu, fotoğrafçılık, bilgisayar ve motosiklet ile ilgilendi. Birçok fotoğraf sergisine katıldı.  2010 yılında Açık Radyo’daki Yayın Sorumluluğu görevini bırakarak Bodrum’a yerleşti. Bodrum’daki evinde çevirmenlik yaptı ve radyo programlarına devam etti.  H3A’nın kurulduğu ilk yıllarda üye olan Kohen, bu derneğin gelişimine özellikle IT altyapısı konusunda katkılarda bulundu.  Jak Kohen 27 Mart 2019 günü hayata veda etti, Bodrum Yalıkavak Sandıma Mezarlığı’nda defnedildi. 
Fotoğraf: Açık Radyo
Fotoğraf: Açık Radyo

Jak Kohen mi? O da kim?

Açık Radyo’daki programını 18 yıl boyunca “Jak Kohen, yani ben” diye açan Kohen, gitaresk.com’da kendisini şöyle tanıtırdı; anısına buraya aynen aktarıyoruz:  Jak Kohen mi? O da kim? 28.4.1951'de İstanbul'da doğdu. 1962'de rock müziği dinlemeğe başladı. Hâlâ dinliyor. 1965'de bir ara koleksiyonculuk illetine kapıldı. Hâlâ topluyor. Bu arada: 1974'de Boğaziçi Üniversitesi, İdari Bilimler'den Pazarlama ve Finans lisansları aldı. Lisanslar hâlâ onda. O zamanlar böyle bir tipti: Jack The Tripper 1980'de Roksan adında bir kızı doğdu. Kızını rock müziği ile büyüttü. Hâlâ büyüyor ve hâlâ (diğer müzik tarzlarının yanında) rock dinliyor. 21 yıl süre ile geçimini özel sektörde yöneticilik yaparak temin etmeye çalıştı. Artık çalışmıyor. (he he) Yapısına aykırı bir meslek seçmiş olduğunun nihayet farkına vardı. Hâlâ farkında. Jak Açık Radyonun Canlı Yayın Akvaryumunda... Açık Radyo 94.9'daki Gitaresk Programının yapım ve sunuculuğu yanında bilgisayar, motosiklet, fotoğrafçılık ile ilgileniyor. Mayıs 2004'ten beri Açık Radyo'nun Yayın Sorumluluğunu yürütüyor. Aralık 2011'de ikinci emekliliğine karar verip, Bodrum yarımadasındaki Bağla Koyuna yerleşti. Bodrum'da da kültür ve sanat faaliyetlerine bulaştı. Açık Radyo 94.9'daki radyo programları hâlâ devam ediyor. Hâlâ yaşıyor. Hem de derin derin! (HK)