17 Ağustos 2026, Pazartesi
Gece Modu Gece Modu Gündüz Modu Gündüz Modu
Haber Giriş: 05.08.2026 16:39 | Son Güncelleme: 05.08.2026 17:49

CHP'de 7 il başkanı görevden alındı

CHP'de görevden alınan il başkanı sayısı 66'ya yükseldi
CHP'de 7 il başkanı görevden alındı
A+ Yazı Boyutunu Büyüt A- Yazı Boyutunu Küçült

İstinaf Mahkemesi'nin CHP'nin 38. Olağan Kurultayı hakkında verdiği mutlak butlan kararının ardından yönetime gelen Kemal Kılıçdaroğlu ekibi il örgütlerini görevden almaya devam ediyor. CHP'de son olarak Ardahan, Çankırı, Erzincan, Kahramanmaraş, Karabük, Kırklareli, Kilis ve Kocaeli'ye yeni il başkanları görevlendirildi. Daha önce görevden alınan Çankırı il başkanının yerine yeni atama yapılırken, yedi il başkanı görevden alınmış oldu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bugün parti genel merkezinde MYK üyeleriyle bir araya geldi. Parti Sözcüsü Müslim Sarı, MYK gündemine ve kararlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Sarı 8 ilde yönetimin değiştiğini duyurdu.

Karar ile birlike CHP'de görevden alınan il başkanı sayısı 66'ya yükselirken Gümüşhane ve Kahramanmaraş'ta il yönetimi topluca istifa ederek Yeni Parti'ye katılmıştı.

CHP'de Sakarya, Bartın, Mersin, Şanlıurfa, Adıyaman, Elazığ, Bingöl, Gümüşhane, Bayburt, Van, Siirt, Şınak, Hatay il başkanları şu an için göreve devam ediyor.

Kaynak: Gazete Oksijen