20 Nisan 2024, Cumartesi
Haber Giriş: 03.12.2021 04:29 | Son Güncelleme: 16.02.2022 15:18

Çift kanatlı gençler YGA Zirvesi’nde

Çift kanatlı gençler YGA Zirvesi’nde
Neredeyse 10 yıldır YGA (Young Guru Academy) Hayal Ortağı’yım. YGA 21 yıldır Türkiye’de ve son yıllarda uluslararası alanda; geleceğe umutla bakmamızı sağlayan çift kanatlı gençler yetiştiriyor. Bu gençler birlikte insanlığa faydalı ilklere imza atıyorlar. Hayal Ortağıyım dedim ya; bana göre hayal kurmak başarıya giden yolda en önemli yetkinliklerden biri ama hayalinizin içine kendinizi koyarsanız, o hayal olmaz. Ego olur. YGA’lı gençlerin egosuz, bensiz hayallerinin ortağıyım ben. YGA’lılar, Anadolu’nun köy okullarındaki çocukların merak duygularını güçlendirmek için 2 milyon çocuğa ulaşma hayali kurdular, Bilim Seferberliği ile. Şimdiye kadar 500 binin üzerinde çocuğa da ulaştılar. Görme engellilerin her alanda ekonomik ve sosyal hayata eşit katılımının hayalini kurdular. Bunun için WeWalk Akıllı Baston’u geliştirdiler, şimdiden binlerce görme engelliye ulaştılar; milyonlara ulaşacaklar. Yenilenebilir enerjide dünyaya ilham olmayı hayal ettiler; Türkiye’nin ilk yüzer güneş enerjisi sistemini hayata geçirdiler. Daha nice bensiz hayalleri var.  İşte bu hayalleri çoğaltmak, büyütmek, paylaşmak ve Hayal Ortakları ile bir araya gelmek için her sene aralık ayında binlerce genç YGA Zirvesi’nde buluşuyor. Zirveye bu sene isteyen herkes https://zirve.yga.org.tr adresinden kaydolarak katılabiliyor.

“Yeni Çözüm: Öngörü”

Destekçisi olmaktan mutluluk duyduğum YGA Zirvesi bu sene 11-12 Aralık tarihlerinde 21’inci kez düzenlenecek. Ben yıllardır hiç kaçırmıyorum; konuşmacı olmasam da sadece zirve için Amerika’dan İstanbul’a geliyorum. Pozitif etki yaratmak amacıyla Anadolu’nun her köşesinden zirveye katılan, aynı amaç için zirveyi büyük bir dikkat ile takip eden, sorular soran, gözleri parlayan gençlerle bir araya gelmek bana umut veriyor. Bu sene zirvenin çağrısı “Let’s See The Upside”. Katılımcıları dünyadaki iyileri ve iyilikleri fark etmeye davet ediyor. Gençlerin bakış açısını değiştirecek farklı temalarda tasarlanan zirvede benim de arasında bulunduğum bilim, sanat, iş, spor ve girişimcilik dünyasından isimler yer alacak. Zirve’de biyoteknoloji alanında öncü araştırmalar yapan ve aynı zamanda bir girişimci olan Prof. Sangeeta N. Bhatia ile felaketleri öngörmek ve olmadan harekete geçmek üzerine konuşacağız. 

“Yeni Harmoni: Bilim ve Sanat”

Moleküler biyoloji ve tıp alanında ufuk açan çalışmalarıyla tanınan Prof. Gökhan Hotamışlıgil ile sanat ve bilimin birlikteliğinde ortaya çıkan mucizeleri paylaşacağız.

“Yeni Başarı: Toplumsal Etki”

Gençlerin başarı tanımını sorgulayıp kendi tanımlarını yazmalarını hayal ediyor YGA. Öz geçmişe değil, öz geleceğe bakıyor. Hangi toplumsal konuda etki yaratmak istediklerini, hangi ilklere imza atmak istediklerini soruyor gençlere. Bu sene de zirvede, Türkiye’den ve dünyadan; başarının tanımını değiştiren pek çok Sosyal Etki Odaklı Girişim’in hikayesini dinlemeyi ben de heyecanla bekliyorum.  Zirvede Birleşik Krallık İstanbul Başkonsolosu Kenan Poleo, Olimpiyat Şampiyonu Milli Okçu Mete Gazoz, YetGen kurucusu Prof. Erhan Erkut gibi birbirinden değerli isimler de konuşmacı olacak. Dünyaca ünlü Çelist Jamal Aliyev ve piyanist İbrahim Yazıcı’nın da sahne alacağı YGA Zirvesi’ni tüm katılımcılar online olarak takip edebilecek. 

İnteraktif bir zirve 

Geçtiğimiz yıl 11 bin 400 kişinin canlı izlediği Zirve’de bu yıl, “Bi’ Sorum Var” seanslarında katılımcılar; Derya Matraş, Gamze Cizreli, Kaan Terzioğlu, Ahu Serter, Sevinç Atabay gibi YGA hayal ortaklarına sorularını bizzat sorabilecekler. YGA Zirvesi Discord sunucusunda gençleri ilgi alanlarını keşfedebilecekleri, diğer katılımcılar ve YGA ekosistemi ile tanışabilecekleri bir dünya bekliyor. Bir sanatsever olarak bu sene beni heyecanlandıran bir diğer ilk de YGA, İKSV ve Beats by Girlz iş birliğinde hayata geçecek kolektif dijital müzik prodüksiyonu olacak. Zirve katılımcısı binlerce genç ve konuk müzisyenlerin ortak çalışmasıyla 24 saat içerisinde “umut veren” bir şarkı üretilecek.  Kendilerinden öte; içine egolarını koymadan, bensiz hayaller kuran gençlerin buluşma noktası olan YGA Zirvesi’nde ben de konuşmacılar arasındayım. Her sene olduğu gibi gençlerle buluşmayı dört gözle bekliyorum.