23 Nisan 2024, Salı Gazete Oksijen
Haber Giriş: 07.05.2021 06:00 | Son Güncelleme: 14.02.2022 17:22

Eski usul perili ev hikayesi

1980’de geçen Netflix korku filmi Things Heard & Seen’de bütün klişeler var: Yanıp sönen ışıklar, esrarengiz figürler, hareket eden eşyalar… Bu tüyler ürpertici atmosferde bir evliliğin dağılmasına da şahit oluyoruz
Eski usul perili ev hikayesi
DEFNE AKMAN [email protected] Başrollerinde Oscar adaylığı dönemini taze bitirmiş bir Amanda Seyfried ve halen beIN Connect’teki The Nevers’da her hafta ekrana gelen James Norton’ın yer aldığı, Elizabeth Brundage’ın ülkemizde aynı adla yayımlanan romanından uyarlanan Things Heard & Seen (Her Şey Yok Olur), Netflix’in yeni korku filmi. Catherine ve George Claire, genç adam profesör olarak özel bir kolejde iş bulunca 4 yaşındaki kızları Franny ile birlikte büyük şehirdeki hayatlarını bırakıp kırsala taşınırlar. Genç çiftin yerleştiği yeni evde doğaüstü varlıkların varlığı barizdir. 1980 yılında geçen filmde tıpkı o yılların korku filmlerinde olduğu gibi yanıp sönen ışıklar, esrarengiz figürler, hareket eden eşyalar gibi tüm hayalet klişeleri birbiri ardına gerçekleşmektedir. Ev, mutsuz evliliklere ve cinayetlere ev sahipliği yapmıştır. George’un da göründüğü gibi olmadığı kısa zamanda ortaya çıkınca, Claire ailesi evin makus talihinin bir parçası olma yönünde adım adım ilerler. Lanetli evleri anlatan hayaletli filmler, çoğunlukla bir yere sıkışıp kalmış ve oradan kurtulamayanların hikayesini anlatır. Things Heard & Seen de bu geleneğe uyuyor. Perili ev bir korku aracı olmakla birlikte, sıcak ve güven dolu bir yuva olması gerekirken aksine, kesip kurtulması güç olan bir bağı temsil eden bir metafor. American Splendor ve The Nanny Diaries filmlerinin de senaryosu ve yönetmenliğini üstlenen Shari Springer Berman ve Robert Pulcini çiftinin ortak çalışmasının ürünü olan film, belki yeterince korkutucu değil ama dağılan bir evliliği anlatması bakımından hiç fena sayılmaz.
The Others
The Others

Bütün evler yuva değildir...

The Others: Işığa duyarlı iki çocuğuyla birlikte yeni bir eve taşınan Grace (Nicole Kidman) evin lanetli olduğunu fark eder. (Netflix) Annabelle: Creation: Küçük kızlarının ölümünün ardından 12 yıl sonra oyuncakçı bir adam ve karısı, bir yetimhanenin kızları ve görevli rahibesini evlerinde misafir olarak ağırlarken, lanetli Annabelle’in hedefi haline gelirler. (BluTv) Ghost House: Tayland’a seyahat eden bir çift, ‘Ruhlar Evi’ne saygısızlık yapınca kendilerine kötü niyetli bir ruh musallat olur. (beIN Connect) The House on Pine Street: 7 aylık hamile olan Jennifer, yıllar sonra evi Kansas’a geri döner. Psikolojik çöküşteki Jennifer, evinde birtakım doğaüstü olaylarla karşılaşır. (beIN Connect)