23 Nisan 2024, Salı Gazete Oksijen
Haber Giriş: 21.11.2022 00:55 | Son Güncelleme: 21.11.2022 11:58

Gazeteci Hıncal Uluç hayatını kaybetti

1 aydan fazla süredir hastanede gözetim altında tutulan 83 yaşındaki gazeteci Hıncal Uluç tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Uluç'un vefat haberini program yapımcısı ve spor yazarı Faik Çetiner duyurdu
Gazeteci Hıncal Uluç hayatını kaybetti

Gazeteci, köşe yazarı ve spor yorumcusu Hıncal Uluç, tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Sağlık sorunları sebebiyle 8 Temmuz'da yoğun bakıma alınan ve sonrasında taburcu edilmesine karşın yeniden yoğun bakıma alınan Hıncal Uluç, 1 aydan fazla süredir hastanede gözetim altındaydı. Uluç'un vefat haberini program yapımcısı ve spor yazarı Faik Çetiner duyurdu. Faik Çetiner, "Hıncal Uluç vefat etti. Uluç ailesinin başı sağ olsun" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan başsağlığı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Twitter hesabından paylaştığı mesajında, "Vefatını üzüntüyle öğrendiğim, basın dünyamızın önemli isimlerinden gazeteci, yazar ve yorumcu Sayın Hıncal Uluç'a Allah’tan rahmet, yakınlarına, sevenlerine, okurlarına ve medya camiamıza başsağlığı diliyorum" ifadesini kullandı.

Hıncal Uluç kimdir?

Gazeteci, köşe yazarı ve spor yorumcusu Hıncal Uluç, 1 Kasım 1939'da Kilis'te dünyaya geldi. 17 yaşında Yenigün gazetesinin spor sayfasını hazırlamaya başlayarak gazeteciliğe adım attı. Uluç, halen Sabah Gazetesi'nde yazarlık yapmaktaydı. Hıncal Uluç 1985 yılında ise Sezen Aksu ile beraber, Özdemir Erdoğan ve Sezen Aksu düeti olan Bir Küçük Aşk Masalı şarkısının söz yazarlığını yaptı. Ayrıca kendi seçtiği şarkılardan oluşan Hıncal'ın Seçtikleri 2008'de, Hıncal'ın Seçtikleri 2 2009'da yayınlanmıştır. Uluç çeşitli TV kanallarında Bil Bul, Aileler Yarışıyor, Yaşamdan Dakikalar, Tele Pazar, Kırmızı Çizgi, 90 Dakika, Yalanlar ve Ben, Ortaklaşan Bir Sevgi gibi TV programları yaptı.