16 Haziran 2026, Salı
Gece Modu Gece Modu Gündüz Modu Gündüz Modu
Haber Giriş: 04.06.2026 11:05 | Son Güncelleme: 04.06.2026 11:20

İmamoğlu'nun doğum günü kutlanmıştı: İBB davasında görevli jandarmalara soruşturma

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı, İBB davasında mahkeme salonunda görevli jandarma personelinin bir kısmı hakkında idari soruşturma başlattı
İmamoğlu'nun doğum günü kutlanmıştı: İBB davasında görevli jandarmalara soruşturma
A+ Yazı Boyutunu Büyüt A- Yazı Boyutunu Küçült

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı tarafından, Marmara Ceza İnfaz Kurumları kampüsünde (1) nolu duruşma salonunda devam eden İBB davasında görevli bir kısım jandarma personeli hakkında idari tahkikat başlatıldı. Soruşturma gerekçesinin; duruşma başlangıcı ve aralarda çekilen görüntüler olduğu öğrenildi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da aralarında olduğu 414 sanıklı İBB davasının 44'üncü gününde duruşma öncesinde İmamoğlu'na doğum günü sürprizi yapılmıştı. Eşi Dilek İmamoğlu, sanatçı Cahit Berkay ve yazar Sunay Akın'ın da yer aldığı duruşmada İmamoğlu'nu destekleyenler 'İyi ki doğdun' yazılı döviz tuttu. Dilek İmamoğlu'nun tuttuğu dövizde de "İyi ki doğdun sevgilim, seni seviyorum" yazdı. Dilek İmamoğlu pastayı üflerken İmamoğlu'na seslendi. Jandarma alkışlara ve kutlamaya müdahale etmişti.