İçişleri Bakanlığı, Kahramanmaraş'ta sekiz öğrenci ve bir öğretmenin hayatını kaybettiği saldırının ardından okullar ve çevrelerinde alınacak önlemlerin gözden geçirileceği bir toplantı yapılacağını duyurdu. İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi ile Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in katılacağı toplantıya, valiler ve il milli eğitim müdürleri de video konferans sistemi üzerinden iştirak edecek.
Sabah 09.00’da yapılacak toplantıda, okulların ve çevresinin güvenliğine yönelik tedbirlerin bütün boyutlarıyla ele alınacağı ve gerekli adımların süratle hayata geçirileceği belirtildi.
Bakan Tekin: Mevcut önlemler güncellenecek
Milli Eğitim Bakanı Tekin, Şanlıurfa ve Kahramanmaraş'taki saldırılarla ilgili yaptığı açıklamada, "Eğitim kurumlarımızda benzeri hadiselerin yaşanmaması için İçişleri, Adalet ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlıklarımız ile birlikte mevcut güvenlik önlemlerimizi güncelleyerek tüm dijital ve fiziki tehditleri kapsayan bütüncül bir güvenlik yaklaşımını hayata geçirmek üzere gerekli adımları kararlılıkla atıyoruz" ifadelerini kullandı.


