24 Nisan 2024, Çarşamba Gazete Oksijen
Haber Giriş: 29.06.2022 16:49 | Son Güncelleme: 29.06.2022 17:52

Kalp krizi geçiren Ağaoğlu'nun sağlık durumu iyi

İş insanı Ali Ağaoğlu kalp krizi geçirdi... Ağaoğlu Şirketler Grubu konuyla ilgili yaptığı açıklamada; Ağaoğlu’na, anjiyo işlemi uygulandığını ve sağlık durumunun iyi olduğunu duyurdu
Kalp krizi geçiren Ağaoğlu'nun sağlık durumu iyi

Sabah çalışırken kendini kötü hisseden 68 yaşındaki Ali Ağaoğlu, iş yeri doktorunun tavsiyesi üzerine hastaneye gitti. Kontrolleri yapılan Ağaoğlu'nun kalp krizi geçirdiği belirlendi ve tedaviye alındı. 

Anjiyo işlemi uygulandı

Ağaoğlu Şirketler Grubu'ndan yapılan açıklamada "Yönetim Kurulu Başkanımız Sn. Ali Ağaoğlu’na, rutin kontroller için gittiği Ataşehir’de bir hastanede anjiyo işlemi uygulanmıştır.  Ali Ağaoğlu’nun sağlık durumu gayet iyi olup endişe edilecek bir durum söz konusu değildir" denildi. 

Ali Ağaoğlu kimdir?

3 Mart 1954 tarihinde Trabzon’un Of ilçesinde dünyaya gelen Ali Ağaoğlu, İstanbul’da döneminin tanınmış müteahhitlerinden Mithat Ağaoğlu’nun çocuğudur.

Ağaoğlu, genç yaşlarında hem okuluna devam etti hem de babasının isteği üzerine müteahhitliği öğrenmeye başladı. Babasının geçirdiği ciddi kalp rahatsızlığı yüzünden bir süreliğine işlerin başına geçti. Bu dönemde işlerin yoğunluğu sebebiyle liseyi yarıda bıraktı.

Ali Ağaoğlu, 1977 senesinde babasıyla ticari olarak yolları ayırdı ve Ağaoğlu Şirketler Grubu’nu kurdu.

1981 yılından itibaren toplu konut siteleri inşa etmeye başlayan Ağaoğlu, özellikle 1990’lı yılların sonunda başlattığı “My” konseptiyle biliniyor.  

Forbes listesine girdi

Ali Ağaoğlu, Forbes’in 2012 senesinde yayınladığı “En Zengin 100 Türk” listesinde 10'uncu sırada yer aldı.   

Mart 2013 itibarıyla Forbes'in yaptığı araştırmaya göre, 2.7 milyar ABD doları servetiyle, Türkiye'nin 8'inci dünyanın ise 527'inci en zengin iş insanıydı.

Türkiye Vergi Rekortmenleri Listesi'nde ilk kez 2008 yılında yer aldı.