29 Mart 2024, Cuma
Haber Giriş: 16.02.2022 15:21 | Son Güncelleme: 16.02.2022 15:36

Meteoroloji'den 15 il için kar uyarısı

Meteorolojiden son dakika uyarısı geldi. Son verilere göre hafta sonu 15 il kar yağışının etkisinde kalacak
Meteoroloji'den 15 il için kar uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yaptığı son açıklamada 16 -20 Şubatı kapsayan hava durumu tahminini yayınladı. Son verilere göre, bazı illerde cuma ve cumartesi olmak üzere iki gün kar yağışı bekleniyor. Hafta ortasında, çarşamba ve perşembe günlerinde daha kapalı ve bulutlu bir hakim olurken, kıyı kesimlerde güneşli havanın olacağı tahminler arasında. Cuma ile cumartesi günlerinde ise 15 ilde kar yağışı bekleniyor. Kar yağışı beklenen iller; Bayburt, Erzincan, Karabük, Kastamonu, Yozgat, Kırşehir, Aksaray, Nevşehir, Kayseri, Niğde, Karaman, Sivas, Gümüşhane, Erzurum ve Hakkâri.

5 günlük tahmin haritası 


İstanbul’da kar ne zaman yağacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün açıkladığı hava durumu tahminlerine göre, İstanbul genelinde herhangi bir kar yağışı beklenmediği yönünde. Ülke genelinde; kuzey ve batı kesimlerinde parçalı ve yer yer çok bulutlu bir havanın olacağı tahmin edilirken, bu sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olaylarının yaşanma ihtimali üzerine yoğun bir sis beklentisi bulunuyor.

İstanbul için 5 günlük hava tahmini

 

Akdeniz bölgesinde hava nasıl olacak?

Akdeniz bölgesinde hava durumu tahmini ise, yüksek kesimlerde; İç Anadolu’nun güneyinde ve doğusunda; Konya, Karaman ve Niğde’nin Toros Dağları kesimi ile Kayseri ve Sivas başta olmak üzere, Karadeniz’in iç ve yüksek kesimleri başta olma üzere kar örtüsünün olduğu yerlerde çığ beklentisi bulunuyor. Çığ etkisinin beklendiği bir diğer bölge ise Doğu Anadolu Bölgesi’nin yüksek kesimleri. Bu bölgelerde yaşayan vatandaşlar, olumsuz hava şartlarına karşılık önlemlerini almaları konusunda uyarıldı.