Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), sağanak yağış ve zirai don riski nedeniyle Türkiye genelinde 20 il için sarı kodlu uyarı yayımladı.
MGM’nin değerlendirmesine göre, bu gece saatlerinden itibaren Adana, Hatay, Kahramanmaraş ve Osmaniye’de sağanak yağış bekleniyor. Yetkililer, yağışların yerel olarak etkili olabileceğini belirterek vatandaşların dikkatli olması gerektiğini bildirdi.
Öte yandan, iç ve kuzey kesimlerde etkili olması beklenen zirai don nedeniyle 16 il için sarı kodlu uyarı yapıldı. Afyonkarahisar, Ankara, Bilecik, Bolu, Bursa, Çankırı, Çorum, Eskişehir, Kastamonu, Kırşehir, Kütahya, Sivas, Uşak, Yozgat, Kırıkkale ve Karabük’te orta ve yer yer kuvvetli don bekleniyor.
Meteoroloji, zirai don riskinin 11 Nisan Cumartesi gününe kadar süreceğini açıkladı. Tarımsal faaliyetlerle uğraşanların özellikle gece saatlerinde oluşabilecek sıcaklık düşüşlerine karşı tedbir alması istendi.
MGM’nin uyarı sistemine göre sarı kod, “potansiyel tehlike” anlamına geliyor. Bu seviyede hava olaylarının olağandışı olmadığı ancak meteorolojik koşullardan etkilenebilecek faaliyetler açısından dikkatli olunması gerektiği ifade ediliyor.
Yetkililer, güncel hava tahminlerinin takip edilmesi ve özellikle ulaşım ile tarım faaliyetlerinde aksamalara karşı hazırlıklı olunması çağrısında bulundu.