25 Nisan 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 05.02.2021 21:15 | Son Güncelleme: 16.02.2022 15:14

Yeni normale yön verecek genç girişimciler aranıyor

Yeni normale yön verecek genç girişimciler aranıyor

Kovid-19 salgınına çare olarak geliştirilen aşılar dünyanın dört bir yanında uygulanmaya başladı. Aşının yaygınlaşmasıyla birlikte normal hayata geçiş sürecine de geçilmiş olacak. Eski günlerin hayalleri kurulurken İstanbul Kültür Üniversitesi; yeni normal süreci ve yeni normalin geleceği hakkında değişime öncülük edecek fikirlerin yarıçacağı “start-up” yarışması organize etti. Koordinatörlüğünü İstanbul Kültür Üniversitesi Girişimcilik Bölümünün yaptığı, Türk Girişimci ve İş Mentorları Derneği ile EntreCom’un partneri olduğu ‘Start-Up Şöleni’ proje önerileri için başvuruya açıldı. Bu yıl ikincisi yapılan organizasyona lise, önlisans ve lisans öğrencilerinin proje fikirleriyle katılabilecek ve başvurular 21 Şubat tarihine kadar https://startupsoleni.iku.edu.tr adresinden yapılacak.

İlk üçe ödül

Yarışmada finale kalanlar 20-21 Mart 2021 tarihleri arasında yarışma ekibi tarafından ilan edilecek. İki gün sürecek yarışma finalinde, ilk gün çeşitli konuşmacılardan oturumlar oluşturulacak, ikinci gün ise final sunumları ve jüri değerlendirmesi gerçekleşecektir. Bireysel veya en fazla 3 kişiden oluşan grupların yarışacağı organizasyonda dereceye girenlere de ödüller verilecek. Bu kapsamda Start-Up Şöleni’nde ilk üçe giren tüm yarışmacılar EntreCom’dan ücretsiz eğitim ödülünün yanı sıra para ödülünün de sahibi olacak. Yarışmada dereceye girecek ilk üç proje içinbelirlenen ödüller şöyle: Birinci 3 bin TL, ikinci 2 bin TL, üçüncü ise bin TL.

Pandemi yeni bir gelecek tasarımını zorunlu kılıyor

Start-Up Şöleni’nin gençlere geleceği şekillendirme fırsatı sunduğunu söyleyen İKÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Girişimcilik Bölümü’nden Dr. Öğr. Üyesi Seray Begüm Samur Teraman girişimci fikirleri olan gençlere şu mesajı verdi: “Pandemi yeni bir gelecek tasarımını zorunlu kılıyor. Geleceği şekillendirmek ise bugünden başlıyor ve hazırlık yapmak gerekiyor. Start-Up Şöleni bu noktada gelecek için inisiyatif alan, taşın altına elini koymaya, sorumluluk üstlenmeye hazır gençler için güçlü bir çıkış noktası. Lise ve üniversite öğrencisi tüm gençlerin fikirlerini bekliyoruz.”