19 Nisan 2024, Cuma
Haber Giriş: 15.10.2021 04:30 | Son Güncelleme: 25.06.2022 17:56

Yetiştiği vakfın yöneticisi oldu

Elif Dilmen çocukken bir parçası olduğu TEGV’nin yönetim kuruluna girerek hem bir ilki başardı hem de en genç üye oldu
Yetiştiği vakfın yöneticisi oldu

11 yaşındaki Elif okulunun karşısındaki güzel, rengarenk binaya bakar. Aklından geçen cümle şudur: Burası güvenli. Kapıyı çalar, içeri girdiği andan itibaren kendisini oranın bir parçası olarak hisseder. Elif Dilmen bugün 29 yaşında. O gün binasından içeri girdiği TEGV’nin (Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı) Yönetim Kurulu Üyesi. Vakıfla ilgili farkındalık kazanılmasında rol oynamak, vakfın neden var olduğunu anlatmak için çalışıyor. Onu diğer üyelerden ayıran iki özellik var: Kendi de bir “TEGV çocuğu” olup yönetim kuruluna giren ilk kişi. Ve vakfın tarihindeki en genç üye.

Elif Dilmen
Elif Dilmen

Kalabalık sınıflardaki ezberci eğitimin getirdiği kısıtlamaları, kendini ifade edebildiği ve hayallerini dile getirebildiği TEGV ortamında aşabildiğini söylüyor Dilmen. Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümü’nden mezun olduktan sonra finans sektöründe çalışırken, 2020’de bir sosyal sorumluluk projesinde yolu yeniden vakıfla kesişir. O dönem vakıf 25 yılını geride bırakmaktadır ve yönetim kuruluna bir TEGV çocuğu alma planı vardır. O çocuk Elif Dilmen olur. 

“Eğitim desteği almış biri olarak diğer tarafı da biliyor olmak benim için çok önemli. Bir TEGV çocuğu gibi düşünebiliyorum, bir çocuk ne ister bilebiliyorum çünkü ben de o kapıdan girdim, o sıralara oturdum” diyen Elif Dilmen profesyonel hayatta risk danışmanlığı ve denetim alanında çalıştığı için yönetim kurulunda o komitede görev alarak destek oluyor. Ve birkaç yıl içinde TEGV çocuğunu yönetim kurulunda görmeyi umuyor: “Daha kalabalık olalım, birlikte daha güzel şeyler üretelim.”

Yılda 200 bin çocuğa ulaşıyor

TEGV senede 6-14 yaşları arasındaki 200 bin çocuğa ulaşıyor. 9 bin gönüllü sayesinde, matematik, fen, kodlama, sanat, okuma ve İngilizce olmak üzere 6 ana dalda eğitim veriyor. Çevrelerinde spor alanları bulunan 8 adet eğitim parkında senede 5 bin çocuk etkinliklerden faydalanırken öğrenim birimleri de  senede 2 bin 500 çocuğu ağırlıyor. Tır dorsesinden etkinlik noktasına dönüştürülmüş araçlar olan Ateş Böcekleri de vakfın sabit olarak bulunamadığı noktalarda, ilköğretim okullarının bahçelerinde çocukları bekliyor. Pandemiyle birlikte 2020’de TEGV dünyasına uzaktan eğitim de dahil oldu ve bundan şimdiden 15 bin çocuk faydalandı. Vakıf ayrıca Eski Arçelikliler Derneği ile birlikte Eylül 2020’de köy okullarındaki çocuklara 4 bin tablet bağışladı.