29 Mart 2024, Cuma
Haber Giriş: 08.12.2022 21:28 | Son Güncelleme: 08.12.2022 21:49

Celine Dion katı kişi sendromuna yakalandığını açıkladı

Kanadalı şarkıcı Celine Dion, nadir görülen bir nörolojik hastalık olan katı kişi sendromuna yakalandığını açıkladı. Dion, teşhisin konulmasının ardından konserlerine ara verdi
Celine Dion katı kişi sendromuna yakalandığını açıkladı

Instagram hesabından Fransızca ve İngilizce yaptığı video paylaşımında Celine Dion, spazmlara sebep olup yürüme ve şarkı söyleme yetisini etkileyen katı kişi sendromuna yakalandığını söyledi. Dion, "Maalesef, spazmlar günlük hayatımın her adımını etkiliyor. Bazen yürümekte güçlük çekiyorum ve ses tellerimi normalde şarkı söylerken kullandığım gibi kullanamıyorum" dedi. 

Sahnede olmayı, hayranlarını görmeyi ve şarkı söylemeyi özleyeceğini belirten Dion, "Gösterilerimde her zaman yüzde 100'lük performans sunarım ama şu anki durumum bunu sağlamaya elverişli değil" ifadesini kullandı. 

2024'e ertelendi

Nadir görülen bir nörolojik hastalık teşhisi konulmasının ardından Dion, daha önce de geciken ve şubatta tekrar başlaması beklenen Courage turnesini ertelemek zorunda kaldı. Dion'un 2023 baharında planlanan gösterileri 2024'e ertelendi ve yaz aylarındaki konserleri iptal edildi. 

5 Grammy ve 2 Academy ödülü bulunan Dion, hafızalara kazınan I'm Alive ve My Heart Will Go On şarkılarıyla albümleri tüm zamanların en çok satan kadın sanatçısı.

Katı kişi sendromu nedir?

Katı kişi sendromu, yüksek ses veya hafif dokunuş gibi şeyler tarafından tetiklenebilen sert kaslara ve ağrılı kas spazmlarına neden olur. Nedeni bilinmemekle birlikte, katı kişi sendromunun bağışıklık sisteminin yanlışlıkla vücudun normal dokularına saldırdığı otoimmün hastalıklardan olduğu düşünülüyor.

Kaynak: AA