20 Nisan 2024, Cumartesi
14.05.2021 06:00

Bodrum’da yeni sezon sürprizleri

Bildiğiniz gibi kapanmalar, saat kısıtlamaları derken, bir yılı aşkın bir süredir sektör çok zor durumda. Anladığım kadarı ile tüm sektörün umudu bu yazda ve yatırımcılar son kurşunlarını Bodrum için harcamaya hazır. Tabii bu arada konuştuğum bazı kişiler de sezonun kısalığından ve arz fazlalığından endişeli. Haydi genel bir Bodrum turu yapalım, en gözde noktaları sayalım. Seçenekler çok olduğu için yazıya sığmayan mekanları da haftaya sıralayalım...

Yalıkavak Marina: Novikov’a kardeş geliyor

Doğuş grubunun mekanları hizmete devam edecek: Fenix, Zuma, Nusret, Angie ve balıkçı Sait… Bu arada geçen sene açılan Novikov -ki dünyanın en lüks ve pahalı restoranlarından- yanına bir kardeş lokanta da getiriyor gibi. Modern Rusya’nın dünya çapında ünlenen bu yeni akım konseptleri, yükselen yıldız durumunda. Ağırlıklı olarak lüks deniz mahsulleri sunuyor, modern Japon ve Güney Amerika mutfaklarını harmanlıyorlar. Rus milyarderlerin uğrak noktası White Rabbit bu sene de Yalıkavak Marina’da yer alacak.

Mandarin Oriental: İki dev sadece burada 

Mekan gerçekten büyük bir değişim yaşadı. Özellikle Lucca’nın İstanbul dışında ve Bodrum’da olması heyecan verici. Yeni ismi ise Lucca by the Sea. Ayrıca Hakkasan, Atelier di Carne gibi dünya çapında markalar Türkiye’de sadece Mandarin Oriental içinde olacaklar. Mandarin Oriental Pilevneli Gallery, Sevan Bıçakçı Jewellery ve yeni konseptli Vakko ile lüks tatil severlerin buluşma noktası olmaya devam edecek.
Akfen Loft
Akfen Loft

Akfen Loft: Hem Sunset hem Paper Moon geldi

Geçen sezon Cennet Koyu’nda açılan mekan kısa sürede gözde olmayı başarmıştı. Bu sene de yaptıkları yenilikler ile devam edecekler gibi görünüyor. Yıllardan sonra Paper Moon ve Sunset, İstanbul dışında bir şube açıyorlar. Özellikle İstanbullu misafirler için çok heyecan verici olduğu söylenebilir. Sunset sadece suşi bar konsepti ile kapılarını açarken, Paper Moon ise tüm mönüsü ile hizmet verecek. Zaten beyaz kumları ve tertemiz denizi ile nefis bir plaja sahip Loft bu sezon da adından çok söz ettirecek.

Topaz Blue: Klasik olmaya aday

Geçen haftalarda da yazdığım gibi, Bodrum’un yenilerinden. Bence hem özel plajı hem nefis yemekleri ve kokteylleri ile şimdiden bir klasik olmaya aday. Tüm günü ve akşamı rahatlıkla geçirebileceğiniz mekan, kalite standartları, sunduğu birçok alternatifi ile hizmet verecek. Topaz Blue lokasyon olarak da her yerden ulaşıma çok müsait. Yalıkavak Tilkicik koyunda, eski 29’un yerinde hizmet verecek.
Od Urla
Od Urla

Od Urla: Kuyruk bekletecek 

Özellikle damak tadı düşkünlerinin yer bulamadığı, bekleme sırasına girdiği Od Urla, Bodrum Edition içinde kapılarını açıyor. Osman Sezener’in hem şefi hem de sahibi olduğu restoran, Bodrum’da da sıra bekletecek gibi görünüyor. Yaratıcı tabakları, rafine mönüsü ve zengin şarap kavı gurmeler için çok önemli olacak.
Frankie Beach Club
Frankie Beach Club

Susona Bodrum: ‘Mesafeli’ tatile uygun

Hilton LXR grubunun yeni bir üyesi olan otel özellikle pandemi dönemi için çok uygun imkanlar sağlıyor. Kendi havuzu olan villaları, bazı mutfaklı odaları ile kimseyle temas etmeden sakin bir tatil geçirebilmeniz için ideal. Otelin teknesi, başka bir koya gidip denize girmeniz ya da balığa çıkmanız için fırsatlar yaratıyor. Sakinlik ve huzur haricinde de otel imkanları çok alternatifli. Malva Restaurant tamamıyla Bodrum ve Ege coğrafyasından elde edilen ürünlerden oluşan mönüsü ile dikkat çekiyor. Özellikle gün batımında içebileceğiniz kokteyller harika. Frankie Beach Club ise ayrı bir giriş ile otelin hemen altında. Akşamüstleri canlı müziği, büyük paylaşımlı tabakları, günlük taze balıkları ile tüm günü geçirmek için ideal. Ayrı bir iskelesi ve tam ortasında büyük bir havuzu olan mekanda, dileyen misafirler sabah erken saatte otelin teknesi ile balığa çıkabilip, mutfakta tuttuklarını saşimi yapma şansı da bulabiliyorlar. Nükhet Duru, Ayhan Sicimoğlu, Zeynep Özyılmazel gibi sürprizler de cabası.
Buddha-Bar Beach
Buddha-Bar Beach

Caresse Bodrum: Barbarossa geliyor

Bodrum’un en güzel koylarından birinde yer alan otel ve villalar, teknelerin de uğrak noktası. İçinde Buddha-Bar Beach’i bulunduran otel, sezona da yine çok meşhur markalar ile girmeye hazırlanıyor. Dharma Detoks Klinik otel içinde hizmet verecek. Ama en heyecan verici haber ise Paros adasındaki Barbarossa restoranının açılacak olması. Benim de çok sevdiğim mekanın kurucusu Evgenis Chamilothoris ve Büyükhanlı Kardeşler Yönetim Kurulu üyesi Volkan Büyükhanlı, iki ülke turizmi açısından önemli bir iş birliğine adım attıklarını belirtiyorlar. Ayrıca otelin içinde Vakko, Vakko Mare, Vakko Patisserie gibi markaların yanı sıra Bee Goddess, Jacadi, Design My Dream konsept mağazası da bulunacak.

Mesa Bodrum Demirbükü: Naru çok ses getirecek

Geçen yıl çok tutulan Dereköy lokantasının işletmecileri, bu yaz Mesa Bodrum Demirciköy içerisinde Naru isimli bir restoran açıyorlar. Tamamen yerel malzemeler kullanılarak oluşturdukları, Türk ve Akdeniz mutfağı esintileri taşıyan mönüleri ile oldukça ses getirecek gibiler. Bodrum’un en güzel koylarından birinde konuşlanan mekan, aynı zamanda ödüllü mimarisi ile de dikkat çekiyor. Bu güzel koyun plajının da işletmesi aynı gruba ait olacak.

Köşebaşı Türkbükü: Kebap tutkunlarına

Özellikle Türkbükü ve civar sakinleri için harika bir haber. Kebap düşkünlerinin ya da deniz mahsullerinden sıkılanların o bölgede zorlandıklarını en iyi bilenlerden birisiyim. Yılların tecrübesi olan Köşebaşı Türkbükü, sahilde hemen Garos’un arkasında yer alacak. Bu arada Bodrum klasiklerinden bahsetmeden olmaz. Memedof, Miam, Garos gibi ilk çırpıda aklıma gelen işletmeler de tam gaz yollarına devam edecekler.