25 Nisan 2024, Perşembe Gazete Oksijen
19.03.2021 06:00

Bu yaz bizi neler bekliyor?

Malum, artık yaza ve tatil programları yapmaya sayılı günler kaldı. Gelecek haftalarda bir Çeşme yazısı planlıyorum. Ama yeni duyduğum bir bilgiyi hemen paylaşayım. Bağdat Caddesi’nin parlayan mekanı Neni Brasserie, bir kardeş marka olan Cherie’yi Alaçatı’da açıyor. Yemekleri ve zengin şarap kavıyla bölgedekilerin ilgisini çekeceğini umuyorum. Peki geçelim o zaman bu yaz bizi bekleyen trend’lere… - Pandeminin etkilerinin bitmeyeceğini hesaba katarsak, özellikle tatil yörelerindeki lüks siteler ile içlerindeki plaj ve lokantaların ilgi odağı olacağı kesin.  - Güvenli tatil için bir diğer yol tekne seyahatleri. Yüksek talep yüzünden, Göcek kıyıları, Selimiye, Fethiye, Kaş, Gökova gibi koylarda tekne bağlamak bile zorluk yaratabilir. Bu bölgelerde konuşlanan iyi işletmelerin rağbet göreceği kanısındayım. - Bodrum ve Çeşme yine parlayan yıldızlar olacaktır şüphesiz. Ancak yoğun taleple, değişik rotaların da ortaya çıkacağı kesin. Araba ile seyahatin yoğunlaşması,  insanlara yeni keşifler için fırsat  yaratacaktır.  - Bir ayrı konu Antalya otelciliği. Geçen sezonun ikinci yarısından itibaren başarılı ve uzun bir sezon geçirdiklerini duyuyorum. En büyük beklenti, Almanya’nın da kapılarını ülkemize açması. 

Plajlar moda olur

- Gece kulubü, bar ve lokanta kavramları bir havuzda eridi ve sanki birleşti. Saat 20:30’a kadar yemek, sonrası daha yüksek müzik ile gece kulübü gibi çalışmaya başlamıştı mekanlar. Plaj partilerinin devam edeceği muhakkak.  - Yine plaj lokantalarının ve uzun öğle yemeklerinin trend olacağını düşünüyorum. - Bir klasik olarak, deniz mahsulü lokantaları, balıkçılar ve modern meyhaneler değerlerinden bir şey kaybetmeyeceklerdir.  - Yine ünlü DJ’ler revaçta olacaktır. Müşterilerin mekan tercihinde müziğin etkisini unutmamak gerekiyor.

Mutfakta hafif tercihler

- Artık insanlar sağlığa dikkat ediyor. Hafif beslenmek trend’leri de belirliyor. Yine modern Japon ve Güney Amerika füzyonu mutfaklar gözde olacaklardır.  - Cin ve tekila ile yapılan hafif kokteyller yıldızlaşmaya aday. Meyveli şampanya kadehlerine de her daim rastlamamız mümkün.