17 Haziran 2026, Çarşamba
Gece Modu Gece Modu Gündüz Modu Gündüz Modu
08.05.2026 04:30

Liselilerin öldüren dilekleri

Gelir gelmez Netflix’in en çok izlenenler listesine giren Güney Kore yapımı sekiz bölümlük korku dizisi Girigo’da (If Wishes Could Kill) liseli gençler kendilerine musallat olan lanetli bir telefon uygulamasıyla uğraşıyorlar
A+ Yazı Boyutunu Büyüt A- Yazı Boyutunu Küçült

Uzak Doğu korku kültürünün beslendiği ana kaynaklardan birisi teknolojinin de giderek daha çok müdahil olduğu hızlı modernleşmenin geleneksel ve muhafazakâr kültür üzerindeki tahrip edici etkisi, aile birliğinin ve yeni neslin ahlakının daha çok bozulması olasılığının yarattığı tedirginlik… İki binlerin başında tüm dünyada ilgi gören Japon korku sinemasında Cevapsız Arama (One Missed Call) serisi ve Nabız (Pulse) gibi filmlerle cep telefonu ve internet kaynaklı korku hikayeleri büyük rağbet görmüştü. Bu bir furya gibi tüm dünyaya da sıçramış, farklı ülkelerden de bu temalarda örnekler izlemiştik. 2020’den sonra bu furyü pandemi etkisiyle yerini salgın hastalık paranoyasına bıraktı biraz. Ancak, özellikle liseli gençler arasında yaşanan zorbalık bir diğer ana damar olarak Uzak Doğu korku/gerilim sinemasının popüler temalarından biri olarak sürekli işlendi. Sadece Netflix’te bile bu temada yapılmış bolca örnek bulabilirsiniz.

* Bu haber/yazı ve resimlerin eser sahipliğinden doğan tüm hakları Haftalık Yayıncılık Anonim Şirketi’ne ait olup işbu yazı/haber ve resimlerin, kaynak gösterilmeksizin kısmen/tamamen izin alınmaksızın yeniden yayımlanması yasaktır. Haftalık Yayıncılık Anonim Şirketi’nin, 5187 sayılı Basın Kanunu’nun 24. maddesinden doğan her türlü hakkı saklıdır.