Yazar ve şair Emily Brontë’nin tek bir romanı vardır, o da İngiliz edebiyatının en büyük eserlerinden biri olarak kabul edilen Uğultulu Tepeler’dir. Yıllardır doğrudan ya da dolaylı olarak sürekli filmlere, dizilere uyarlanır. Ama içlerinden en bilinenleri 1939’da usta aktör Laurence Olivier’yi, 1992’de Juliette Binoche ve Ralph Fiennes’ı ve 2009’daki mini dizide Tom Hardy’yi izlediğimiz uyarlamaları. Hatta bizde de yönetmen Metin Erksan’ın 1966’da çektiği, Kartal Tibet ve Nilüfer Koçyiğit’in başrolde olduğu Ölmeyen Aşk adlı bir uyarlaması da bulunur.
13.02.2026 04:30
Sinemadaki romandan bambaşka bir Uğultulu Tepeler
Uğultulu Tepeler (Wuthering Heights) Margot Robbie ve Jacob Elordi’nin fazla romantizm ve erotizm yüklü beyanlarıyla kurulmuş pazarlama stratejisinin ardından nihayet sinemalarda. Robbie ve Elordi’nin cazibesi bazen hikayeyi unutturuyor. Ancak romanın ruh halini çok da yansıtamıyor
A+
Yazı Boyutunu Büyüt
A-
Yazı Boyutunu Küçült
* Bu haber/yazı ve resimlerin eser sahipliğinden doğan tüm hakları Haftalık Yayıncılık Anonim Şirketi’ne ait olup işbu yazı/haber ve resimlerin, kaynak gösterilmeksizin kısmen/tamamen izin alınmaksızın yeniden yayımlanması yasaktır. Haftalık Yayıncılık Anonim Şirketi’nin, 5187 sayılı Basın Kanunu’nun 24. maddesinden doğan her türlü hakkı saklıdır.
Melodram sinemasının temellerini atan filmler
13 Mart 2026
Arzulamak ve arzulanmak; işte bütün mesele!
06 Mart 2026
Kurtuluşu bir katliamda aramak
06 Mart 2026
Gelecek hakkında renkli bir hayal
27 Şubat 2026
Şangay gecelerinde bir Wong Kar-wai masalı!
Tüm Yazıları
27 Şubat 2026