14 Haziran 2026, Pazar
Gece Modu Gece Modu Gündüz Modu Gündüz Modu
22.05.2026 04:30

Julian Barnes hayatına son kez mi bakıyor?

Yıllar sonra karşılaşan kadınla erkek, yarım kalmış bir ilişki ve kırk yıllık büyük bir boşluk... Julian Barnes’ın “Son romanım” dediği Ayrılış(lar); aşkı, belleği, yaş almayı ve ölüm fikrini aynı romanda buluşturuyor ve geçmişe dönmenin gerçekten mümkün olup olmadığını sorguluyor
A+ Yazı Boyutunu Büyüt A- Yazı Boyutunu Küçült

İngiliz yazar Julian Barnes’ın veda romanı olan, “Son romanım” dediği Ayrılış(lar), Ayrıntı Yayınları tarafından Serdar Rifat Kırkoğlu çevirisiyle yayımlandı. Barnes bu kez aşkı, belleği, yaş almayı ve ölüm fikrini aynı romanın içinde buluştururken, geçmişe dönmenin gerçekten mümkün olup olmadığını sorguluyor. Yıllar sonra yeniden karşılaşan iki insanın hikayesiyle başlayan roman, hafızanın güvenilirliğine, insanın kendi hayatına nasıl baktığına ve yaş aldıkça değişen benlik duygusuna odaklanıyor. Üstelik Barnes’ın kendi hastalığını ve bedensel değişimlerini anlatıya dahil etmesi, kitabı kişisel bir vedaya dönüştürüyor.

* Bu haber/yazı ve resimlerin eser sahipliğinden doğan tüm hakları Haftalık Yayıncılık Anonim Şirketi’ne ait olup işbu yazı/haber ve resimlerin, kaynak gösterilmeksizin kısmen/tamamen izin alınmaksızın yeniden yayımlanması yasaktır. Haftalık Yayıncılık Anonim Şirketi’nin, 5187 sayılı Basın Kanunu’nun 24. maddesinden doğan her türlü hakkı saklıdır.

Ebru Dedeoğlu
Ebru Dedeoğlu