İbrahim Çallı, Feyhaman Duran, Namık İsmail, Nazmi Ziya Güran, Hikmet Onat… İsimlerini biliyor, bazı resimlerini daha ilk bakışta tanıyoruz. Peki onları gerçekten ne kadar tanıyoruz? Türkiye İş Bankası Resim Heykel Müzesi’nde açılan 1914 Kuşağı: Tanıdığımız Ressamlar sergisi tam da bu sorunun peşine düşüyor. Küratörlüğünü Prof. Dr. Gül İrepoğlu’nun üstlendiği sergi, bu dokuz ressamı yalnızca başlıca yapıtlarıyla değil Paris’e uzanan yolculukları, mücadeleleri, hocalıkları, birbirleriyle ve kendilerinden sonra gelen kuşaklarla kurdukları bağlar üzerinden anlatıyor.
02.10.2026 04:30
1914 Kuşağı: Tanıdığımız Ressamlar sergisi açıldı
Türkiye İş Bankası Resim Heykel Müzesi’nin yeni süreli sergisi 1914 Kuşağı: Tanıdığımız Ressamlar, Türk resminin kurucu kuşağını yeniden ele alıyor. Sergide yaklaşık 200 eser buluşuyor
* Bu haber/yazı ve resimlerin eser sahipliğinden doğan tüm hakları Haftalık Yayıncılık Anonim Şirketi’ne ait olup işbu yazı/haber ve resimlerin, kaynak gösterilmeksizin kısmen/tamamen izin alınmaksızın yeniden yayımlanması yasaktır. Haftalık Yayıncılık Anonim Şirketi’nin, 5187 sayılı Basın Kanunu’nun 24. maddesinden doğan her türlü hakkı saklıdır.
İstanbul neden dünyada bir tasarım merkezi olmasın?
25 Eylül 2026
Art Weeks İstanbul'da üç ayrı koleksiyon, üç ayrı dünya
11 Eylül 2026
Sanat tarihine Aynı Mavinin Altında yeniden bakmak
11 Eylül 2026
“Her otel bana yeniden başlama duygusu veriyor”
04 Eylül 2026
Casuslar, Neandertaller ve dünyanın sonu
Tüm Yazıları
28 Ağustos 2026