20 Nisan 2024, Cumartesi
23.07.2021 04:30

Evlenenlere kalp kalp kalp!

Yazın gelişi ve kısıtlamaların kalkmasıyla düğün sezonu açıldı. Törenlerin olmazsa olmazı kesme çiçekler, çelenkler ve buketler bugün var yarın mort. Alternatif bitkiler ve minik notlarla bir yenilik yapabilirsiniz

Her mevsimin bir teması var; sevgililer günü, babalar günü, öğretmenler günü. Şu mevsim de, pandemi sebebiyle epeyce birikmiş ve tüm dünya evleniyor hissi veren sıklıkta “seslerini duyduğumuz” kına/nikah/düğün organizasyonları. İki bayram arası evlenilmez adetini geçtim, yer bulunamadığı ve yaz düğünü için mecburen bayram gününde dahi evlenenler var bizim köyde.  Bu ekonomik ortamda takı takmak hayal olduğuna göre utana sıkıla vereceğiniz çeyrek altını çirkin bir kesede sunmak yerine daha “içerikli ve hatırlanası” bir halde, mesela yanında manalı bir bitki ile taçlandırıp verebilirsiniz. Kesme çiçekler, çelenkler, buketler bugün var yarın mort. Beyaz eşya, koltuk kanepe sonrasında yeni evli gençlerin bütçelerine canlı bir katkı olarak hoş bir bitki seçmek, evlerine bir can, bir renk vermek daha hoş olmaz mı?  Bu durumda ilk akla gelenler adında ya da formunda “kalp” olan bitkiler.  Ceropegia woodii (Kalp kalbe karşı), Antoryum, Hoya kerii, henüz yaprakları delinip yırtılmaya başlamamış Monstera deliciosa (Deve tabanı) yavruları, bir bitki olsun ama illa ki kalpli olsun dediklerimizden.  Size sadece bitkileri değil yanına güzel bir kağıda el yazınızla ya da yazısı güzel olan birine yazdırarak ekleyebileceğiniz metinleri de dev hizmet olarak sunuyorum!  Kalpleriniz bir olsun, gönüller sefa dolsun! İmza: Kalp kalbe karşı çiçeği Bu kalp aşkınızın belgelendiği günün anısı olsun! İmza: Hoya kerii Siz iki kalpsiniz, bu çiçeğinki gibi mini mini kalpleri de bekliyoruz! İmza: Antoryum Hatta bunu bir aile büyüğünüz versin, onlar değil mi ki önce hadi oğlum askerlik, hadi kızım evlilik, hadi gençler bir torun diye hayatın mecburi istikametini evlatlar için planlayıp hedef gösterenler?  Başta böyle olsak da sonradan kalplerimizde delikler, kesikler olacaktır, evlilik iyi günde kötü günde birlikte olmaktır ! İmza: Deve tabanı Şaka yapıyorum elbette ama yine de bu minvalde tatlı bir mesaj bitkileri manalı hale getirir.  Bu dört bitki de aşırı gün ışığı almayan, yani çoğu evin ortalama ışığına uyabilen türler. İlk ikisi bir sukulent türü. Antoryum ve Deve tabanı ise Türkiye’de yetiştirilebilen tropik-subtropik türler.   Antoryum daha gösterişli olduğu için yanına koyacağınız bir takı veya başka bir şey varsa kaybolmaması için büyük bir zarfa koyup saksısına bağlayın. Kalp kalbe karşı ise o kadar minyon ki, onu ve notunuzu bir başka kutu veya sepetin içine yerleştirebilirsiniz. 

Uyarınızı baştan yapın

Büyük bir kalp yaprağın saksıya saplanmış halini yani bir Hoya kerii bitkisini sevgililer günü yaklaştığında piyasaya süren çiçekçiler için düğünler de iyi bir fırsat! Gel gör ki bitki o haliyle sadece kökleniyor ama dalı olmadan yani maalesef tek yapraktan büyümüyor, öylece duruyor. Belki iyi belki kötü ama eğer hediyeniz o olacaksa sakın ola aşkınız da bu bitki gibi her gün serpilerek büyüsün filan yazmayın. Kara büyü gibi inanırlar filan mazallah, ilişkilerinin birkaç yıl sonra bitmesinin müsebbibi siz ve zavallı masum Hoya kerii olmasın! Monstera deliciosa’nın bebekken kalp şeklinde olan ama büyüdükçe delikler ve yarıklarla form değiştiren yapraklarının da yıpranan evliliklere delalet sayılmaması gerektiğini baştan hatırlatın!