Karacaoğlan efendimizin güzellemesi böyle başlıyor, “İndim seyran ettim Frenkistan’ı/İlleri var bizim ile benzemez.” Birkaç dörtlük sonra da o dedikten beri hep kullandığımız dizeye geliyor sıra: “Güzelleri türkü söyler, çığrışır/Dilleri var bizim dile benzemez.”
10.07.2026 04:30
İndim seyran ettim
Tanıl Bora, Aylin Özman ve Kadir Dede’nin birlikte yazdığı, seyahatname okuma zevkini de duyuran Batı’yı Seyretmek, üç parçalı bir çalışmanın ilki. ‘Cumhuriyet’in erken yıllarından 1960’lara dek uzanan zaman kesitinde’ Batı’ya yapılan yolculuklara ilişkin kitapların izini sürüyor
A+
Yazı Boyutunu Büyüt
A-
Yazı Boyutunu Küçült
* Bu haber/yazı ve resimlerin eser sahipliğinden doğan tüm hakları Haftalık Yayıncılık Anonim Şirketi’ne ait olup işbu yazı/haber ve resimlerin, kaynak gösterilmeksizin kısmen/tamamen izin alınmaksızın yeniden yayımlanması yasaktır. Haftalık Yayıncılık Anonim Şirketi’nin, 5187 sayılı Basın Kanunu’nun 24. maddesinden doğan her türlü hakkı saklıdır.
Kozmopoetik bir coşku
07 Ağustos 2026
Görevi umut, önceliği Türkiye
24 Temmuz 2026
Şiirimizin güzel abisi gitti
17 Temmuz 2026
“Çıkarmak istediğim bazı rezaletler var benim”
03 Temmuz 2026
Sait Faik hep yeni!
Tüm Yazıları
19 Haziran 2026