29 Mart 2024, Cuma
05.11.2021 04:30

Kasım ayında platformlarda neler izleyeceğiz? 

Bazıları bu ay içinde sayfalarımızda da yer alacak filmlerden, dizilerden bir demet

beIN Connect’te

Sekizinci sezon finaliyle 2013 yılında izleyiciye veda eden Dexter, bunca yıl sonra sürpriz bir dokuzuncu sezonla 8 Kasım’da Dexter: New Blood olarak dönüyor. Takma isimle bir kasabaya yerleşmiş olan Dexter Morgan’ın yeni hayatının 10 yıl sonrasını izleyeceğiz, yine kan var tabii. Elyse bir psikiyatri kliniğinde geçen ve çok da iddialı olmayan bir film. Özelliği, Stella Hopkins’in yazıp yönettiği bu ilk filmin aynı zamanda kocası Anthony Hopkins’in de Oscar aldığı The Father’dan sonraki ilk filmi olması. İnsan merak ediyor. 13 Kasım’da. 18’inci yüzyılda Rusya’ya hükmeden Büyük Katerina ve 3. Petro’nun son derece eğlenceli bir biçimde canlandırıldığı The Great’te Elle Fanning ve Nicholas Hoult’a bu ikinci sezonda Katerina’nın annesi rolünde Gillian Anderson eşlik edecek. 24 Kasım’da.

BluTV’de

The Affair’in farklı bakış açılarıyla izleyiciyi şaşırtan ilk sezonundan birebir uyarlanan Saklı, çok yerinde bir kararla 10 bölümüyle birden 23 Kasım’da BluTv’de yerini alacak. Hazar Ergüçlü, Fırat Çelik, Defne Kayalar ve Ahmet Rıfat Şungar’ın başrolleri paylaştığı diziyi en son İstanbullu Gelin’in senaryosuna imza atan Deniz Akçay yönetiyor. 2019 Nisan ayından sonra uzun bir koronavirüs arası veren Gomorra’nın beşinci ve son sezonu da bu ay içinde geliyor nihayet. Yazarı Roberto Saviano’nun geri kalan ömrünü her daim diken üstünde geçirmesine neden olacak kadar mafya sırrı açık eden kitaptan uyarlanan dizinin ilk sezonları, izlememiş olanlar için bir hazine niteliğinde.

Netflix’te

1929’da New York’ta yıllar sonra karşılaşan iki çocukluk arkadaşı. Beyaz olarak kabul edilen bu iki siyah kadından biri beyaz gibi davranmayı, diğeri de siyah olmayı seçmiş. İki kadının saplantı, baskı, yalanla dolu hikayelerini anlatan Passing / Siyah Beyaz, bir roman uyarlaması. Senaryoyu da yazan oyuncu Rebecca Hall’un ilk yönetmenliği. 10 Kasım’da. Dünyanın en çok aranan sanat eseri hırsızı (Gal Gadot), onun peşine düşen FBI’ın en iyi profil uzmanı (Dwayne Johnson) ve yardımına başvurulan dünyanın en başarılı sanat eseri hırsızı (Ryan Reynolds). Bu en iyilerin dans pistlerinden ıssız hapishanelere ve vahşi ormanlara uzanan macerası bakalım nasıl sonuçlanacak. Red Notice 12 Kasım’da. Aynı yalancıyı üçüncü kez izlemeye değer mi denebilir tabii ama ben Liar’ın 15 Kasım’da yayına girecek olan İspanyol versiyonu Lies and Deceit’i de merak ediyorum. Bakalım bizim Yalancı’daki gibi güzel evler, mükemmel manzaralar var mı onda da? 90’lı yıllarda New York’u kasıp kavuran Rent müzikalinin yaratıcısı Jonathan Larson’ın otobiyografik müzikalinden uyarlanan tick, tick…BOOM!’un yönetmeni, türün meraklılarının yabancı olmadığı bir isim, Lin-Manuel Miranda. Başrolde Andrew Garfield var. Bu ayın üçüncü ‘ilk yönetmenlik denemesi’ de Oscarlı oyuncu Halle Berry’den geliyor: Bruised. Gözden düşmüş bir karma dövüş sanatları sporcusu dizginleri yeniden ele alıyor. Tabii bu fiziksel açıdan da zorlu başrolde yine Halle Berry var. 24 Kasım’da. School of Chocolate / Dersimiz Çikolata da şahsen çok merak ettiğim bir yapım. Sekiz üst düzey pasta ve çikolata uzmanı, hem becerilerini hem de kariyerlerini bir üst seviyeye taşımak için derslere katılacak aynı zamanda da yarışacakmış. 26 Kasım’da.