14 Şubat 2026, Cumartesi
16.01.2026 04:30

Ateş sizi çağırıyor: Kontuar Pera

Tepebaşı’nda açılan Kontuar Pera’nın kurucu ortakları, Neolokal ve Fox İstanbul gibi markaları ülke gastronomisine kazandıran Maksut Aşkar ve Erim Leblebicioğlu. Mutfakta şef Mustafa Otar var. Mekanın alametifarikası açık ateş
A+ Yazı Boyutunu Büyüt A- Yazı Boyutunu Küçült

Kontuar Pera, açılalı bir hafta oluyor, ama İstanbul yeme içme dünyasında çok iddialı olacağı ve ona yeni bir renk getireceği şimdiden belli. Bu şef restoranının başında yıllardır gelişimini takdirle izlediğim şef Mustafa Otar var. Kurucu ortakları Neolokal ve Fox İstanbul gibi markaları ülke gastronomisine kazandıran Maksut Aşkar ve Erim Leblebicioğlu. Kontuar Pera, Tepebaşı eski Nu Pera, ya da şimdiki Galerist binasının bulunduğu pasajın hemen giriş katında. Pasajın tekrar canlanıyor olması sevindirici. Yoldan geçerken, dışarıya verdiği sıcaklığı hissedebiliyorsunuz. Samimi dekorasyonu, mükemmel ışıklandırması ve tabii içeri girer girmez sizi karşılayan açık ateş.

* Bu haber/yazı ve resimlerin eser sahipliğinden doğan tüm hakları Haftalık Yayıncılık Anonim Şirketi’ne ait olup işbu yazı/haber ve resimlerin, kaynak gösterilmeksizin kısmen/tamamen izin alınmaksızın yeniden yayımlanması yasaktır. Haftalık Yayıncılık Anonim Şirketi’nin, 5187 sayılı Basın Kanunu’nun 24. maddesinden doğan her türlü hakkı saklıdır.