19 Mayıs 2026, Salı
Gece Modu Gece Modu Gündüz Modu Gündüz Modu
01.05.2026 04:30

Beyazperdede dikkat çeken 3 film 1 belgesel

Bu hafta Jessica Chastain’in başrolünü oynadığı Dreams (İlişki), gösterildiği her festivalde adından övgüyle söz ettiren I Swear (Ağzımdan Kaçtı), Şeyhmus Altun’un ilk uzun metrajlı filmi Aldığımız Nefes ve bir de Bulutsuzluk Özlemi belgeseli Yaşamaya Mecbursun vizyonda
A+ Yazı Boyutunu Büyüt A- Yazı Boyutunu Küçült

Ağzımdan Kaçtı / I Swear

İlk kez 2025 Eylül’ünde Toronto Film Festivali’nde görücüye çıkan ve gösterildiği her festivalde adından övgüyle söz ettiren I Swear, nihayet bizde de gösterime giriyor. Az bilinen bir nörolojik hastalığı konu alıyor film. Tourette sendromu adı verilen ve kişinin istem dışı tikler yaptığı veya sesler çıkardığı, kimi kez de küfrettiği bir rahatsızlık. Genellikle çocuklukta başlayan ve erkek çocuklarında kızlara göre çok daha yaygın olan bu hastalık, kişiyi toplumdan soyutlayıp, yalnızlaştırıyor.

* Bu haber/yazı ve resimlerin eser sahipliğinden doğan tüm hakları Haftalık Yayıncılık Anonim Şirketi’ne ait olup işbu yazı/haber ve resimlerin, kaynak gösterilmeksizin kısmen/tamamen izin alınmaksızın yeniden yayımlanması yasaktır. Haftalık Yayıncılık Anonim Şirketi’nin, 5187 sayılı Basın Kanunu’nun 24. maddesinden doğan her türlü hakkı saklıdır.

Muammer Brav
Muammer Brav