18 Haziran 2026, Perşembe
Gece Modu Gece Modu Gündüz Modu Gündüz Modu
17.04.2026 04:30

Mısır Cumhurbaşkanı Sisi’nin hayatının filmini yaptırma komedisi

Son Cannes Film Festivali’nin Ana Yarışma filmlerinden olan, bir bölümü de İstanbul’da çekilen Eagles of the Republic (Cumhuriyetin Kartalları) TOD’da yayında
A+ Yazı Boyutunu Büyüt A- Yazı Boyutunu Küçült

Mısır, Kahire’de büyük bir film stüdyosundayız. “Perdenin Firavunu” lakaplı, ülkenin en ünlü aktörü George Fahmy, kadın oyuncu Rula Haddad’la oynadığı filmin son sahnesini çekmekte. Alkışlar eşliğinde biten çekimlerin ardından, tamamı kadınlardan oluşan sansür kurulunun karşısında görürüz ünlü aktörü. Kurulun kendisini özel hayatındaki çarpıklıklarla suçlamasına gülerek karşılık veren aktör, otorite tanımaz havasıyla da onları kıl eder. Karısından ayrı yaşaması, oğluyla pek ilgili olmaması, içki içmesi ve oğlu yaşında bir kızla birlikte olması eleştirilen George, hiçbir şeyi takmadan yola devam eder. Ta ki, yeni bir film teklifi alana kadar!

* Bu haber/yazı ve resimlerin eser sahipliğinden doğan tüm hakları Haftalık Yayıncılık Anonim Şirketi’ne ait olup işbu yazı/haber ve resimlerin, kaynak gösterilmeksizin kısmen/tamamen izin alınmaksızın yeniden yayımlanması yasaktır. Haftalık Yayıncılık Anonim Şirketi’nin, 5187 sayılı Basın Kanunu’nun 24. maddesinden doğan her türlü hakkı saklıdır.

Muammer Brav
Muammer Brav