Tam 79 yıldır sinema dünyasının en önemli film festivallerinden biri olan (belki de en önemlisi) Cannes Film Festivali’nin bu yılki Ana Yarışma bölümünü iki kelimeyle değerlendirmek gerekirse, aklıma ilk gelen tabir “hayal kırıklığı” olacak. Heyecanla beklediğimiz, daha önceki işlerine hayran olduğumuz isimler, neredeyse filmografilerinin en zayıf işleriyle gelmişlerdi sinema dünyasının kalbine. Cannes ödüllü Hirokazu Koreeda, çocuk filmi kıvamındaki Sheep in the Box’la; yine bol ödüllü Asghar Farhadi, Fransız yıldızları topladığı Parallel Tales’le; ilk filmi Son of Saul’la yüreğimizi dağlayan Laszlo Nemes, II. Dünya Savaşı hikayesi Moulin’le; Amerikan sinemasının ayrıksı ismi Ira Sachs, Rami Malek’in korkunç performans sergilediği The Man I Love ile büyük hayal kırıklığı yaratan isimler oldu. Elbette hiçbir film için kötü demek mümkün değil amma velakin filmlerini iştahla izlediğimiz bu isimlerden beklentimiz daha yüksekti. Elbette kendilerini sevmekten vazgeçmek yok!
29.05.2026 04:30
Son yılların en çok kalp kıran festivali
Sinemanın kalbi tekleyerek atmaya devam ediyor; işte sinemaseverler için hayal kırıklıklarıyla dolu olsa bile katılan sinemacıları sevindiren Cannes Film Festivali ödülleri
A+
Yazı Boyutunu Büyüt
A-
Yazı Boyutunu Küçült
* Bu haber/yazı ve resimlerin eser sahipliğinden doğan tüm hakları Haftalık Yayıncılık Anonim Şirketi’ne ait olup işbu yazı/haber ve resimlerin, kaynak gösterilmeksizin kısmen/tamamen izin alınmaksızın yeniden yayımlanması yasaktır. Haftalık Yayıncılık Anonim Şirketi’nin, 5187 sayılı Basın Kanunu’nun 24. maddesinden doğan her türlü hakkı saklıdır.
Hayatların bir anda altüst olması
12 Haziran 2026
İyisiyle kötüsüyle Cannes’da ilk hafta
22 Mayıs 2026
Bir devlet başkanının görevde son altı ayı
15 Mayıs 2026
Putin’i bir kukladan Çara dönüştüren büyü
08 Mayıs 2026
Beyazperdede dikkat çeken 3 film 1 belgesel
Tüm Yazıları
01 Mayıs 2026