Şirketler, yatırımcılar ve politika yapıcılar on yıllardır küresel ekonominin nispeten istikrarlı bir dengeye dayandığı yönündeki rahatlatıcı varsayımla hareket ettiler. Makroekonomik ve finansal şoklar, öncelikle döngüsel aksaklıklar olarak değerlendiriliyordu. Bu aksaklıklar yönetilerek, sürekli küreselleşen ekonomik ve finansal düzen içinde kişi başına GSYİH büyümesi gibi öngörülebilir bir hedefe doğru yol alınabilirdi. Ancak bu paradigma jeopolitik gerilimler, ekonomik ilişkilerin bir silah olarak kullanılması, yeni teknolojilerin hızlı ilerlemesi ve diğer faktörler nedeniyle artık sorgulanır hale geldi.
14.08.2026 04:37
Dünya ekonomisi bir meçhule yol alıyor
Ve bu belirsizliğin kalıcı olduğunu kabul etmenin zamanı geldi. Şirketler, hükümetler ve yatırımcılar artık stratejilerini “temel senaryolara” göre şekillendirme lüksüne sahip değil. Dayanıklılık, çeviklik ve açık fikirlilik sergilemeyi başaramayanlar felç riskiyle karşı karşıya
* Bu haber/yazı ve resimlerin eser sahipliğinden doğan tüm hakları Haftalık Yayıncılık Anonim Şirketi’ne ait olup işbu yazı/haber ve resimlerin, kaynak gösterilmeksizin kısmen/tamamen izin alınmaksızın yeniden yayımlanması yasaktır. Haftalık Yayıncılık Anonim Şirketi’nin, 5187 sayılı Basın Kanunu’nun 24. maddesinden doğan her türlü hakkı saklıdır.
Piyasalar niye dalgalı?
14 Mart 2025
Küresel ekonomi için 2025 senaryoları
04 Ocak 2025
Gelişmiş ekonomiler ilk kez umut veriyor
26 Temmuz 2024
2024’te sağlam küresel büyüme ihtimali zayıf
19 Ocak 2024
Küresel belirsizliğin beş nedeni
Tüm Yazıları
27 Ekim 2023