Biyomekaniğin sınırlarını epey aşan bir eylem zıplamak. Bedenin yerçekimiyle giriştiği en cüretkar pazarlık. Aşağı çeken sosyopolitik ağırlıklara, yerleşik düzene, hantallığa karşı sarsıntılı, dikey bir itiraz. Evrim Kavcar’ın Depo’nun giriş katında bizi karşılayan, Yeşim Anadol Zengin küratörlüğündeki hop biir iiki sergisi tam da bu bedensel sarsıntının etrafında dolanıyor. Boynuna pelerin diye bir çarşaf bağlamış, gözlükleri defalarca bantlanmış çocuğun zıplamaya hazırlanırken dudaklarından dökülen mırıldanma, serginin nabzı aslında. Bir fiziksel refleksten çok daha fazlası var burada. Tehlikeli bir denemeye atılmadan hemen önce duyulan yüreklendirici ilk söz. Arkaya hiç bakmadan gerçekleşen ani bir kopuş.
19.06.2026 04:30
Yukarı ve dışarı sıçrama arzusu
hop biir iiki sergisi, Evrim Kavcar’ın Depo’nun giriş katında bizi karşılıyor. Yeşim Anadol Zengin’in küratörü olduğu sergi, kendi rızasıyla havalanıp neşeyle sıçramanın, yerçekimine ve yıkıma karşı sergilenen en absürt, en sarsıcı direniş olduğunu ilan ediyor
A+
Yazı Boyutunu Büyüt
A-
Yazı Boyutunu Küçült
* Bu haber/yazı ve resimlerin eser sahipliğinden doğan tüm hakları Haftalık Yayıncılık Anonim Şirketi’ne ait olup işbu yazı/haber ve resimlerin, kaynak gösterilmeksizin kısmen/tamamen izin alınmaksızın yeniden yayımlanması yasaktır. Haftalık Yayıncılık Anonim Şirketi’nin, 5187 sayılı Basın Kanunu’nun 24. maddesinden doğan her türlü hakkı saklıdır.
Su ile düşünmek
10 Temmuz 2026
Bir sanatçı neden bitki biriktirir?
03 Temmuz 2026
Zamanın orta yerine bırakılan sesler, sözler, bedenler
05 Haziran 2026
Öktem Aykut galeri ‘sanat dünyasının olimpiyatları’nda
15 Mayıs 2026
25. Vehbi Koç Ödülü ile onurlandırılan bilge duruş
Tüm Yazıları
24 Nisan 2026