17 Haziran 2026, Çarşamba
Gece Modu Gece Modu Gündüz Modu Gündüz Modu
15.05.2026 04:30

Kayyımlarla yaşamak

Seçtiğin insan yerine, verdiğin oy yok sayılarak atanan biriyle yönetilmek sadece bir belediyeyi değil, doğrudan hayatın kendisini ilgilendiriyor. Kayyım meselesi; belediyeler üzerinden gündelik hayatın, temsil hakkının ve demokrasi duygusunun aşındırılması anlamına geliyor
A+ Yazı Boyutunu Büyüt A- Yazı Boyutunu Küçült

Son dört yıldır İstanbul’da yaşıyorum ve Teşvikiye’de oturuyorum. Teşvikiye sakinlerinin iyi bildiği gibi, son bir yıldır seçilmiş belediye başkanının cezaevine atılmasıyla, belediyeye gelen kayyım sağ olsun, sayesinde Teşvikiye artık çöpten geçilmiyor. Tek sorun tabii ki çöp de değil. Şişli gibi İstanbul’un en önemli ilçelerinden birine atanan kayyım, belediye başkanı Resul Emrah Şahan tarafından hayata geçirilen “Komşu Kart”, “Temiz Şişli Hareketi” gibi iyi uygulamaları da kaldırdı. Şişli’nin sorunları için bir muhatap bulmak artık zor. Koltuğa oturmak için halkın oylarına ihtiyaç duyulmayınca, halkın sıkıntılarını dinlemek ve onlarla birlikte çözüm aramak da gerekmiyor tabii.

* Bu haber/yazı ve resimlerin eser sahipliğinden doğan tüm hakları Haftalık Yayıncılık Anonim Şirketi’ne ait olup işbu yazı/haber ve resimlerin, kaynak gösterilmeksizin kısmen/tamamen izin alınmaksızın yeniden yayımlanması yasaktır. Haftalık Yayıncılık Anonim Şirketi’nin, 5187 sayılı Basın Kanunu’nun 24. maddesinden doğan her türlü hakkı saklıdır.

Nurcan Baysal
Nurcan Baysal