07 Haziran 2026, Pazar
Gece Modu Gece Modu Gündüz Modu Gündüz Modu
29.05.2026 04:30

Fransa’da yaşayanların üçte biri göçmen ama ayrımcılık bitmedi

Yörüngeler ve Kökenler araştırmasına göre Fransa’da yaşayan 18 ile 59 yaşındaki her 3 kişiden 1’inin göç ile bağı var. Araştırma buna rağmen ayrımcılığın hâlâ yaygın olduğunu vurguluyor
A+ Yazı Boyutunu Büyüt A- Yazı Boyutunu Küçült

Fransa’da yayımlanan yeni bir kapsamlı araştırma göçmenlerin ve torunlarının geçtiği yolları inceleyerek Fransız toplumundaki değişimi kanıtlarken, eşitsizliklerin ve ayrımcılığın sürekliliğini ortaya koyuyor.
Fransız Ulusal Demografik Çalışmalar Enstitüsü INED ve Ulusal İstatistik ve Ekonomik Araştırmalar Enstitüsü INSEE tarafından yayınlanan büyük çalışma “Yörüngeler ve Kökenler”in 2. cildini oluşturuyor. Genel seçimlere tam bir yıl kala, Fransız halkını gerçekleri görmeye ve geleceği ciddi düşünmeye sevk edecek.

* Bu haber/yazı ve resimlerin eser sahipliğinden doğan tüm hakları Haftalık Yayıncılık Anonim Şirketi’ne ait olup işbu yazı/haber ve resimlerin, kaynak gösterilmeksizin kısmen/tamamen izin alınmaksızın yeniden yayımlanması yasaktır. Haftalık Yayıncılık Anonim Şirketi’nin, 5187 sayılı Basın Kanunu’nun 24. maddesinden doğan her türlü hakkı saklıdır.

Nurdan Bernard
Nurdan Bernard